Sākšu ar to, ka mani vecvecāki iepazinās Sibīrijā un tas nenotika izklaides ceļojuma laikā. Nedomāju, ka Latvijā ir pārāk daudz cilvēku, kuru ģimenes nekādā veidā nebūtu skārusi padomju laika deportācija. Tieši tāpēc neviens nevar privatizēt skumjas, ko šis laiks nesis visai mūsu nācijai.

Tomēr Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir citās domās. Izrādās, ka viņi ir kļuvuši par organizāciju, kura turpmāk varēs izvērtēt, kādu skumju līmeni piešķirt atsevišķiem vārdiem. Un izrādās, ka vārda “deportācija” svars tagad ir novērtēts uz 8500 €.

Tieši ar šāda izmēra naudas sodu viņi nolēma sodīt TVNET. Un sodīt principā jau par to, ka Saeimas deputāts video tiešraidē ne tā pateica vārdu “deportācija”, bet žurnāliste viņa teikto vēlreiz pārjautāja, nevis nekavējoties pārtrauca tiešraidi un izmeta deputātu no studijas.

Tātad principā, ja jebkura televīzija mani filmē tiešraidē un es ātri nobļaujos: “Krievus no Latvijas deportēs!”, tad televīzija par to saņems 8500 € sodu.

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš gan pēc tam savā twitter profilā rakstīja šādi te: “Publiski izplatītā informācija ir nepatiesa, sods nav piemērots par vārda – deportācija – lietošanu”. Nežēloju savu dārgo laiku un izlasīju visu 29. lappuses garo NEPLP lēmumu un varu pavisam droši apgalvot – Āboliņš vai nu gluži vienkārši melo, vai arī pats šo lēmumu nav lasījis. Lēmums ir tikai un vienīgi par vārda “deportācija” lietošanu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X