Laikraksts: EK strādā pie Ukrainas atbalsta četru gadu plāna

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Eiropas Komisija (EK) strādā pie Ukrainas finanšu atbalsta četru gadu plāna desmitu miljardu eiro apjomā, cenšoties Briseles palīdzību padarīt stabilāku un paredzamāku, vēsta laikraksts "Financial Times".

Plāna atbalstītāji - tam gan vēl ir nepieciešama pieslīpēšana - norāda, ka tas sniegs Kijivai lielāku pārliecību par savām finanšu iespējām, kā arī pamudinās citus sabiedrotos, tādus kā ASV vai Lielbritānija, uzņemties līdzīgas ilgtermiņa saistības Kijivu atbalstam.

Ja plānam piekritīs visas ES dalībvalstis, līdzekļi varēs tikt izmantoti vispārējam Ukrainas budžeta atbalstam līdzās ES šā gada makrofinansējuma palīdzībai 18 miljardu eiro apjomā.

Naudas līdzekļi var tikt novirzīti Kijivas prioritārajām atjaunošanas vajadzībām, kas šogad tiek lēstas 14 miljardu eiro apjomā.

"Ukrainas vajadzības ir acīmredzamas, un tām nepieciešamas papildu garantijas. Tā būs liela cīņa [ES valstu starpā], bet [tām] joprojām ir liela vēlme palīdzēt Ukrainai," laikrakstam atzina kāda Briseles amatpersona.

Galīgais plāns varētu būt gatavs līdz Ukrainas atjaunošanas konferencei, kas Londonā plānota 21. un 22. jūnijā, norāda "Financial Times".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu