Foto ⟩ Levits ticies ar Rinkēviču

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Piektdien, 2. jūnijā, Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar jaunievēlēto Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.

Levits ir pārliecināts, ka turpmākajos četros gados Latvija būs drošās rokās. Šādu pārliecību viņš paudis, apsveicot jaunievēlēto Valsts prezidentu Rinkēviču. Levits arī uzsver, ka uz Valsts prezidentu gulstas liela atbildība par valsts un tautas nākotni.

Tāpat vēstīts, ka Saeima trešdien par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera partijas "Jaunā vienotība" (JV) virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Rinkēviču.

Par Rinkēviča ievēlēšanu nobalsoja 52 deputāti. Jau kopš pirmās balsošanas kārtas par Rinkēviču balsoja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). JV Saeimā ir 26 balsis, bet ZZS - 16 deputāti. Pēc savas prezidenta amata kandidātes Elīnas Pinto izkrišanas otrajā kārtā par labu Rinkēvičam nosliecās arī "Progresīvie", kuriem parlamentā ir 10 deputāti.

Rinkēvičam svinīgo solījumu būs jādod un amatā paredzēts stāties jūlija pirmajā pusē, kad pilnvaras noslēgsies pašreizējam Valsts prezidentam Levitam, kurš no kandidēšanas uz otro pilnvaru termiņu atteicās, jo pārvēlēšanai trūka balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu