VARAM budžeta prioritātes - reģionālā attīstība un digitālā transformācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks Foto: Edijs Pālens/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) par nākamā gada budžeta prioritātēm izvirzījusi reģionālo attīstību un digitālo transformāciju, informēja VARAM.

Šonedēļ vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) ticies ar finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV), lai apspriestu VARAM redzējums attiecībā uz 2024.gada budžeta prioritātēm.

VARAM strādājot pie tā, lai Latvija būtu zaļa, plaši apdzīvota, sadarbīga un digitalizēta valsts. Tieši tādēļ ministrija par 2024.gada budžeta prioritāriem jautājumiem ir izvirzījusi reģionālo attīstību un valsts digitālo transformāciju.

"Reģionālās attīstības kontekstā būtiski ir stiprināt pašvaldības, vienlaikus veicinot to autonomiju, kā arī attīstīt reģionu savstarpēju sadarbību," norāda Sprindžuks.

Savukārt digitālās jomas attīstība, viņaprāt, ir būtisks priekšnosacījums turpmākai Latvijas valsts konkurētspējai.

VARAM ieskatā esot būtiski turpināt sniegt atbalstu pašvaldībām, nodrošinot valsts budžeta investīciju un aizdevumu programmas investīciju projektu īstenošanai, lai reģioni būtu spējīgi radīt dzīvošanai labu vidi un infrastruktūru, tādējādi noturot esošos un piesaistot jaunus iedzīvotājus.

Digitālās transformācijas jomā VARAM paredzējusi valsts pārvaldes informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) drošības un attīstības kompetenču stiprināšanu, vienlaikus konsolidējot valsts IKT risinājumus un nodrošinot centralizētu IKT arhitektūras pārvaldību.

Būtisks uzsvars tiekot likts uz datu pārvaldības un datu koplietošanas spēju attīstību, kas nodrošinās datu iespēju izmantošanu tautsaimniecībā un valsts pārvaldē.

VARAM arī informēja par VARAM 2023.gada izdevumu pārskatīšanu atbilstoši Ministru prezidenta rezolūcijai, kā rezultātā ministrija esot gatava nodot vienu miljonu eiro papildu finansējumam veselības aprūpes un izglītības nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu