VIDEO ⟩ Ukraiņi publicē iespaidīgu video, kurā tiek iznīcināts modernākais okupantu tanks (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukrainas karavīri no 54. mehanizētās brigādes 2. bataljona K-2 publiskojuši iespaidīgus kadrus, kuros redzams, kā ar drona palīdzību tiek iznīcināts modernākais okupantu tanks T-90M.

Kā ziņo K-2, maija beigās izlūkošanas vienība no gaisa pamanījusi iestigušu krievu T-90M tanku. "Būtu grēks atstāt to darba kārtībā. Nolēmām to iznīcināt."

Tanka iznīcināšanas operācija bijusi gana spraiga. Pirmajā reizē drons uz tanka nometa trīs bumbas. Lai gan visas bumbas trāpīja mērķī, tanks tika bojāts, ne iznīcināts. Tāpēc Ukrainas aizstāvji operatīvi sagatavoja dronu otrajai reizei.

Nākamajā piegājienā drons pirmo bumbu nometa blakus tankam, bet otrā, trešā un ceturtā bumba trāpīja tieši mērķī. Sprādzienā tika bojāta un arī aizdegās tanka motora telpa, kā arī tanka tornis.

Līdz šim pagaidām konstatēti 20 T-90M tanku iznīcināšanas gadījumi.

Šos tankus dēvē arī par "Proryv", kas latviešu valodā nozīmē "Izlaušanās". Krievijas bruņotajiem spēkiem skaitās modernākā kaujas platforma. Tā ir galvenā kaujas tanka T-90 padziļināta modernizācija.

T-90M ir uzstādīts jaunāks tornis, kas atšķiras no standarta modeļa, kas uzstādīts T-90 tankam. Tāpat T-90M iebūvēts krietni jaudīgāks dzinējs. "Proryv" ir aprīkots ar daudzkanālu novērošanas sistēmu, kas ļauj izmantot ieročus jebkurā diennakts laikā. Turklāt tā galvenā priekšrocība ir datu apmaiņa ar citiem transportlīdzekļiem reāllaikā.

T-90M tanks ievērojami apsteidz savu T-90 priekšteci ar tā kaujas efektivitāti, vienlaikus saglabājot iepriekšējā modeļa priekšrocības.

Līgumu par šo tanku piegādi Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija un militārās tehnikas ražotājs "Uralvagonzavod Scientific and Production Corporation" noslēdza 2017. gada 24. augustā.

Iepriekš plaši izskanēja informācija, ka Ukrainas spēku vienība "Daiver" ar vadāmo prettanku raķeti "Stugna" pie Bahmutas iznīcināja "Proryv".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu