Krievija vēlas 2024. gada vasarā atsākt automašīnu "Volga" ražošanu (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas autoražošanas eksperti uzskata, ka "Volga" spēkratu ražošanu vislabāk atsākt Ņižņijnovgorodā, izmantojot "Volkswagen" atstātos resursus.

Krievijā nākamā gada vasarā plāno atjaunot padomju auto marku "Volga". Krievijas autoindustrijas eksperti uzskata, ka tas būtu liels ieguvums "GAZ" autoražotājam.

Krievijas rūpniecības ministrs Deniss Manturovs norādīja, ka "Volga" ražošanas atsākšanas projekts pašlaik tiekot apspriests. Lai sāktu masu ražošanu, būs nepieciešami aptuveni astoņi līdz deviņi mēneši. "GAZ" piekritis būt tehniskais partneris "Volga" ražošanā.

Tiesa, autoeksperti uz šo projektu raugās skeptiski - viņiem nav ticības, ka "Volga" varētu atgriezties jau nākamā gada vasarā.

Jau ziņots, ka noziedzīgās karadarbības Ukrainā dēļ Krievijai piemērotas daudzas sankcijas, kas pamatīgi ietekmē tās ekonomiku. Daudzi uzņēmumi, nosodot Krievijas karadarbību, pameta tās tirgu.

Lai uzturētu autobūves industriju kārtībā, Krievija pagājušajā gada beigās atsāka "Moskvich" zīmola automašīnu ražošanu.

Pirmais modelis, kas nonāca uz rūpnīcas konveijera, bija "Moskvich 3" - tā ir Ķīnas JAC JS4 automobiļa versija ar "Moskvich" zīmolu. Šo automobili pārdošanā palaida 2023. gada sākumā. Pēc tam pircējiem pieejami bija arī šī modeļa elektriskie spēkrati.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu