LPV un "Stabilitātei" rosina izteikt neuzticību Kariņam (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Ed

Parijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei" Saeimā iesniegušas demisijas pieprasījumu Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV).

Lēmuma projekts iesniegts, "pamatojoties uz to, ka Kariņa vadītās valdības plāni transformēt ekonomiku un apturēt valsts labklājības lejupslīdi ir cietuši neveiksmi, bet viņa vēlme pēc Valsts prezidenta vēlēšanām paplašināt koalīciju faktiski ir paralizējuši valdības darbu", pauž lēmumprojekta autori.

Opozīcijas politiķi Ainārs Šlesers (LPV) un Aleksejs Rosļikovs (Stabilitātei) cer uz iedzīvotāju spiedienu Saeimas atsaukšanai, atlaišanai.

Šlesers šodien preses konferencē sacīja, ka Saeimas atsaukšanas referenduma ierosināšanai nepieciešamos ap 155 000 vēlētāju parakstus Satversme ļauj sākt vākt tikai no novembra, kad būs pagājis gads kopš 14.Saeimas darbības sākuma.

Tāpēc līdz tam opozīcijas politiķi vēlas, lai Valsts prezidents izmanto citu, bet līdzīgu procedūru - rosina tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu. LPV un "Stabilitātei" līderi cer sagaidīt, ka referendumu par parlamenta atlaišanu ierosinātu vai nu pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits, vai jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Šlesers norādīja, ka visā Latvijā iedzīvotāji tiks pulcēti uz protesta akcijām. Tuvākā akcija, prasot Saeimas atlaišanu, gaidāma 16.jūnijā plkst.19 pie Rīgas pils.

Uz šodienas preses konferenci bija ieradušies LPV un "Stabilitātei" deputāti un aktīvākie abu partiju aktīvisti ar krekliem, kurus rotāja uzraksts "Atlaist Saeimu!", - LPV parlamentārieši Latvijas karoga sarkanās krāsas tonī un "Stabilitātei" deputātu krekli bija oranžā krāsā.

Šāda referenduma ierosināšanai ir jāsavāc ap 155 000 parakstu

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu