Hersonas apgabalā applūdusi 600 kvadrātkilometru liela platība (1)

TVNET/LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS

Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) aizsprosta uzspridzināšanas dēļ Hersonas apgabalā applūdušās teritorijas kopējā platība ir 600 kvadrātkilometri, ceturtdien paziņoja Hersonas apgabala kara administrācijas vadītājs Oleksandrs Prokudins.

Viņš norādīja, ka 32% šīs teritorijas ir Ukrainas kontrolētajā Dņepras labajā krastā, bet 68% - Krievijas okupētajā kreisajā krastā.

Vidējais ūdens līmeņa augstums applūdušajā teritorijā ceturtdien plkst.8 no rīta pēc vietējā laika, kas vienāds ar Latvijas laiku, bija 5,61 metrs, piebilda Prokudins.

Ūdens līmenis Kahovkas ūdenskrātuvē Nikopoles rajonā plkst.8 bija 13,05 metri un tas turpina kristies, informēja valsts uzņēmums "Ukrhidroenergo".

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis ūdenskrātuvē krities par vienu metru.

"Ukrhidroenergo" piebilda, ka tiek uzkrāts ūdens citās Dņepras hidroelektrostaciju kaskādes ūdenskrātuvēs, lai mazinātu plūdus Hersonas apgabalā.

Jau ziņots, ka Krievijas karaspēks otrdien Hersonas apgabalā uzspridzināja Kahovkas HES, sagraujot tās aizsprostu.

Kahovkas HES atrodas Krievijas karaspēka kontrolē, taču pēc aizsprosta uzspridzināšanas applūdušas teritorijas gan Dņepras labajā krastā, kuras kontrolē Ukraina, gan Krievijas okupētās teritorijas kreisajā krastā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu