FOTO Vācijā upes dibenā atrod retro BMW, kas tur atradies 35 gadus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Polizei Bayern

Kāds makšķernieks Vācijā noķēris ārkārtīgi neparastu "zivtiņu" - viņš Izāras upē atklāja 35 gadus vecu BMW spēkratu.

Saprotot, ka upes dibenā atrodas kaut kas neparasts, makšķernieks sazinājies ar Dingolfingas-Landau policistiem. Šajā apgabalā atrodas arī BMW rūpnīca, kur kopš 1972. gada ražo atsevišķas detaļas 5. sērijas modeļiem.

Policisti upē ielaida niršanas robotu, kas konstatēja, ka tur atrodas automašīna - klasisks pirmās paaudzes E12 modelis. Pēc tam upē devās nirēji, kuri piestiprināja spēkratam troses, lai to varētu izcelt laukā.

Foto: Polizei Bayern

Likumsargi bija pārsteigti, cik labā stāvoklī saglabājusies automašīnas virsbūve. Tas tāpēc, ka automašīna ilgu laiku bijusi burtiski aprakta dūņās. Automašīnas salonā nav atrastas neviena cilvēka mirstīgās atliekas.

Tāpat izdevies noskaidrot, ka automašīnai tehniskā apskate beigusies 1988. gadā, kas dod priekštatu, cik ilgi spēkrats atradies upē. Tiesa, pagaidām nav izdevies noskaidrot, kuram pieder šī automašīna un kā tā nonākusi Izāras upē.

Foto: Polizei Bayern

Lai gan automašīnai joprojām bija nolasāmas numurzīmes, datu aizsardzības nolūkos ar automašīnu saistītie dati no arhīviem jau sen tikuši dzēsti. Tāpēc nelīdzēja arī automašīnas šasijas numurs.

Iespējams, vienīgais veids, kā noskaidrot šā BMW vēsturi, - cilvēku sniegtā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu