ASV turpmāku palīdzību Ukrainai saistīšot ar pretuzbrukuma panākumiem, apgalvo medijs (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Turpmāka ASV militāra palīdzība Ukrainai būšot tiešā veidā atkarīga no Ukrainas pretuzbrukuma, vēsta ASV izdevums “Politico”, atsaucoties uz piecām ASV prezidenta administrācijas amatpersonām.

Amatpersonas izteikušās, ka gadījumā, ja Ukrainas pretuzbrukums iestrēgs vai izgāzīsies, ASV militārā un ekonomiskā palīdzība var izsīkt, tā vietā sākoties paātrinātiem centieniem meklēt diplomātiskus risinājumus kara izbeigšanai.

“Politico” jau iepriekš ziņoja, ka Baltais nams izskatot scenāriju, ka karš Ukrainā tiek “iesaldēts” pēc Korejas scenārija - ar demilitarizētu zonu starp abām pusēm, kas kalpotu kā neformāla robeža.

Baltais nams tagad bažījoties, ka jebkādas Ukrainas kļūdas, kas varētu tikt pieļautas pretuzbrukuma laikā, radītu ASV Pārstāvju palātu kontrolējošajiem republikāņiem ieganstu traucēt demokrātiem palielināt izdevumus aizsardzībai.

Tikmēr ASV prezidents Džo Baidens Ukrainas pretuzbrukuma izgāšanās gadījumā negūs būtisku ārpolitisku uzvaru un nevarēs pirms nākamajām ASV prezidenta vēlēšanām sevi prezentēt kā pasaules līmeņa valstsvīru.

Baidens gan nesen paziņoja, ka ASV ir apņēmušās nodrošināt Ukrainas ilgtermiņa drošību, lai tā varētu atvairīt agresiju arī pēc pašreizējā kara beigām.

Baidens uzsvēra, ka ASV ir pietiekami līdzekļu, lai atbalstītu Ukrainu tik ilgi, cik vien tas būs nepieciešams.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu