VIDEO Cik reižu un kam pienāktos sods par piedalīšanos satiksmē bez OCTA apdrošināšanas (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnu sastrēgums ielu krustojumā Rīgā. Ilustratīvs attēls.
Automašīnu sastrēgums ielu krustojumā Rīgā. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Tiesību aktos ir paredzēts sods par transportlīdzekļa piedalīšanos satiksmē bez obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas jeb OCTA, kas var tikt piemērots gan transportlīdzekļa vadītājam, gan īpašniekam, vēsta "LV portāls".

Ja OCTA neesamība konstatēta ar tehniskajiem līdzekļiem, neapturot transportlīdzekli, - sods īpašniekam tiek piemērots par katru pārkāpuma fiksēšanas reizi. Jautājums, vai šāda kārtība ir taisnīga, raisījis diskusijas arī Saeimā.

Ceļu satiksmes likuma 71. panta otrā daļa par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kam nav veikta tā īpašnieka OCTA, paredz gan auto vadītāja, gan īpašnieka atbildību.

Ja pārkāpums tiek fiksēts ar tehniskajiem līdzekļiem, neapturot transportlīdzekli, tad visos gadījumos tā īpašniekam tiek piemērots minimālais naudas sods - 350 eiro. 

Līdz šim tiesu instancēs nav ticis atcelts neviens Valsts policijas lēmums par vairākkārtēju sodu piemērošanu, arī tad, ja OCTA pārkāpumi fiksēti vienas dienas vai pat vienas stundas laikā. Plašāka informācija meklējama šeit.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu