Soross savu $25 miljardu bagātību nodevis dēla pārvaldībā (1)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Miljardieris Džordžs Soross
Miljardieris Džordžs Soross Foto: AFP/SCANPIX

92 gadus vecais amerikāņu miljardieris Džordžs Soross nodevis biznesa un filantropijas lietas sava 37 gadus vecā dēla Aleksandra pārziņā, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal".

Aleksandrs Soross, kurš biežāk tiek saukts par Aleksu, tagad ir vienīgais Sorosu ģimenes pārstāvis uzņēmuma "Soros Fund Management" investīciju komitejā. "Soros Fund Management" pārvalda 25 miljardus ASV dolāru vērtos Sorosa īpašumus.

Decembrī Aleksandrs Soross nomainīja tēvu "Atvērtās sabiedrības fondu" padomes priekšsēdētāja amatā. Šie fondi, kas pasludinājuši par mērķi veicināt tiesiskumu, izglītību, sabiedrības veselību un neatkarīgus plašsaziņas līdzekļus, piešķir finansējumu projektiem daudzās pasaules valstīs.

Aleksandrs Soross arī kļuvis par prezidentu politiskās rīcības komitejā, ar kuras starpniecību Soross ziedo naudu ASV Demokrātu partijai. Tuvākajos gados šai komitejai paredzēts piešķirt 125 miljonus dolāru.

Intervijā "The Wall Street Journal" Džordža Sorosa dēls sacīja, ka viens no viņa galvenajiem mērķiem būs nepieļaut Donalda Trampa atgriešanos prezidenta amatā.

Aleksandrs Soross ir vecākais no diviem dēliem, kas dzimuši Džordža Sorosa laulībā ar viņa otro sievu mākslas vēsturnieci Sūzanu Vēberi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu