FOTO un VIDEO Parādījušās ziņas par pirmajiem iznīcinātajiem "Leopard" tankiem Ukrainā (17)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter/@NOELreports

Aizvadītajā nedēļas nogalē parādījušas ziņas, ka Ukraina zaudējusi pirmos "Leopard" tankus, ko apstiprinājuši arī vairāki informācijas avoti.

ASV žurnāls "Forbes" ziņo, ka ziņas par pirmajiem iznīcinātajiem "Leopard" tankiem parādījušās ceturtdien, bet plašāka informācija publicēta aizvadītajās brīvdienās.

Sociālajos tīklos publicētajos video un foto materiālos redzami vairāki iznīcināti "Leopard 2A6" tanki un amerikāņu kaujas mašīnas "M2 Bradley". Tiek ziņots, ka kadri uzņemti Ukrainas dienvidos, kur šī kaujas tehnika mēģināja šķērsot mīnētu lauku, taču nesekmīgi.

Kā ziņoja "Forbes" korespondents Deivis Akss - Ukrainas armijas 33. mehanizētā brigāde un 33. uzbrukuma brigāde veica uzbrukuma darbības Krievijas pozīcijām aptuveni trīs kilometrus uz dienvidiem no Mala Tokmačkas netālu no Zaporižjas ar "Leopard 2" tankiem un "M2 Bradley" kaujas mašīnām.

Lai nokļūtu mērķī, ukraiņiem bija jāšķērso mīnēts lauks. Šajā operācijā tika izmantota IMR-2 tehnika, kuras uzdevums bija attīrīt ceļu "Leopard 2A6" un "M2 Bradley" tankiem.

Tāpat arī konstatēts, ka Ukraina zaudējusi "Leopard 2A4" tanku pretuzbrukuma operācijā Novopokrovkā, Zaporižjas apgabalā.

Nīderlandes atvērtā koda izlūkošanas aizsardzības analīzes vietne un kara pētījumu grupa "Oryx", kas kopš Krievijas noziedzīgā kara sākuma Ukrainā sekojusi līdzi un uzskaitījusi zaudējumu abās pusēs, ar foto pierādījumiem apstiprinājusi pagaidām divu "Leopard" tanku iznīcināšanu un divu tanku pamešanu.

Tikmēr Vācijas varasiestādes norādīja, ka nav saņēmušas informāciju par "Leopard" tankiem, kas varētu būt iznīcināti kaujas laukā, ziņu aģentūrai "Reuters" pauda Aizsardzības ministrijas pārstāvis. Tāpat viņš nesniedza komentārus gadījumā, ja šī informācija tiktu apstiprināta, vai bojātā tehnika tiktu aizstāta ar citu.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas sākumā Krievijas Aizsardzības ministrija publiskoja video, kurā esot redzama Vācijas Ukrainai piegādāto tanku "Leopard" iznīcināšana, ar kuru dižojās aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Šajā video gan, visticamāk, iznīcinātā tehnika bija kombaini un traktori, nevis tanki.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu