Saeima konceptuāli atbalsta regulējumu militārā poligona "Sēlija" izveidei (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeima ceturtdien, 15. jūnijā, konceptuāli atbalstīja par steidzamu atzīto Militārā poligona "Sēlija" izveides likumprojektu, ar ko noteiks īpašu tiesisko regulējumu poligona izveidošanai un tā infrastruktūras izbūvei, informēja parlamenta Preses dienestā.

Likumprojekts paredz militārajam poligonam "Sēlija" noteikt nacionālo interešu objekta statusu. Plānots, ka valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī citām institūcijām visi iesniegumi un jautājumi, kas saistīti ar militārā poligona infrastruktūras izbūvi un ar to saistīto darbu nodrošināšanu un veikšanu, būs jāizskata un lēmumi jāpieņem prioritārā kārtībā pēc iespējas īsākā termiņā.

Tāpat ar likumu paredzēts par labu valstij nodibināt servitūtu uz citām personām piederošo zemi, kura nepieciešama militārā poligona infrastruktūras izbūves uzsākšanai un veikšanai. Servitūts tiks nodibināts līdz brīdim, kad zeme tiks atsavināta atbilstoši likuma prasībām.

Iecerēts, ka Aizsardzības ministrijai (AM) 30 dienas pirms darbu sākšanas būs jāinformē nekustamā īpašuma īpašnieks par to, ka ir noteikts servitūts uz tam piederošo zemi un uz tās tiks uzsākti militārā poligona infrastruktūras izbūves darbi.

Plānots, ka sākt koku un krūmu ciršanu, kā arī veikt būvdarbiem nepieciešamos sagatavošanas darbus un būvdarbus sabiedrības vajadzībām atsavināmā nekustamajā īpašumā ministrijai būs tiesības pēc tam, kad AM būs pieņēmusi lēmumu par taisnīgas atlīdzības apmēru.

Tāpat Saeima šodien konceptuāli atbalstīja saistītos likumprojektus, kas paredz regulējumu esošo militāro poligonu infrastruktūras attīstībai. Atbalstīti saistītie grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā, Meža likumā, Medību likumā, Sugu un biotopu aizsardzības likumā, likumā "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām" un likumā "Par ietekmes uz vidi novērtējumu".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu