Krievijā no kara atgriezušies 32 000 kādreizējo cietumnieku, apgalvo Prigožins (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Aptuveni 32 000 kādreizējo cietumnieku, kurus karam Ukrainā savervēja algotņu grupējums “Vagner”, atgriezušies mājās, pavēstījis “Vagner” vadītājs Jevgeņijs Prigožins.

Viņš norādīja, ka bijušie cietumnieki, kas atgriezušies mājās pēc kara Ukrainā, Krievijā pastrādājuši 83 noziegumus, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Tas gan esot 80 reizes mazāk par noziegumiem, ko pastrādājuši no ieslodzījuma vietām atbrīvotie cilvēki, kam nav bijis kontrakts ar “Vagner”.

Šiem Prigožina apgalvojumiem gan nav neatkarīga apstiprinājuma.

Par to, ka Krievijā vervē cietumniekus karam Ukrainā, publiski kļuva zināms pagājušā gada vasarā. Apmaiņā pret piekrišanu doties karā ieslodzītajiem tika piedāvāta apžēlošana un nauda.

Krievijas diktators Vladimirs Putins arī apstiprināja, ka viņš paraksta rīkojumus, lai apžēlotu ieslodzītos, kas piekrituši doties karā pret Ukrainu.

Sākotnēji ar cietumnieku vervēšanu karam nodarbojās tikai “Vagner”, tomēr šā gada februārī Prigožins paziņoja, ka algotņu grupējums to vairs nedarot. Tagad ieslodzītos karam vervē Krievijas Aizsardzības ministrija.

Grupējums “Vagner” karam Ukrainā kopumā esot savervējis 50 000 ieslodzīto.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu