VIDEO Krievi piekrauj tanku ar sprāgstvielām un sūta to uz ukraiņu pozīcijām, taču piedzīvo fiasko (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Brīdī, kad Ukrainas aizstāvju pretuzbrukums uzņēmis apgriezienus, okupantu karaspēks izcēlies ar jaunu un briesmīgu taktiku - viņi kaujas mašīnas pārveido par masīvām autobumbām, vēsta "Insider".

Kādā video, kas izplatījies sociālajos tīklos, redzams, kā pa nomaļu ceļu brauc antīks tanks - līdz brīdim, kad seko sprādziens un pēc tam vēl viens daudz iespaidīgāks sprādziens. 

Britu analītiķi noskaidrojuši, ka tanks T-54/55 bijis piekrauts ar sešām tonnām sprāgstvielu. Tanks bijis ceļā uz Ukrainas pozīcijām, taču uzbraucis uz mīnas un uzsprādzis. To pēc tam ukraiņi no savām pozīcijām iznīcinājuši ar granātmetēju, kā rezultātā noticis iespaidīgais sprādziens.

Kamikadzes tankiem ir zināma līdzība ar to, kā Islāma valsts (ISIS) kaujinieki izmantoja autobumbas, lai uzbruktu konvojiem un biedētu savus pretiniekus.

Atvaļinātais ģenerālis Marks Hertlings CNN komentējis šo gadījumu: "Piekraujiet tanku pilnu ar sprāgstvielām, lieciet brīvprātīgajam to vadīt uz ienaidnieka pozīcijām. Kāds muļķīgs veids, kā krievi veic savas bruņotās operācijas."

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu