Mazsalacā fiksē velosipēdisti teju piecu promiļu reibumā (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts policijas amatpersonas Vidzemes reģionā pastiprināti pārbaudīja kravas automašīnas un citus transportlīdzekļus. Kopumā fiksēti 19 gadījumi, kuros transportlīdzekļu vadītāji bija sēdušies pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

Diemžēl fiksēts liels skaits tieši to transportlīdzekļu vadītāju, kuri vadījuši automašīnu lielā reibumā - virs 1,5 promilēm alkohola koncentrācija konstatēta 12 transportlīdzekļu vadītājiem. Tas parāda to, ka liela daļa transportlīdzekļu vadītāju ir gatavi riskēt gan ar savu, gan apkārtējo satiksmes dalībnieku dzīvību.

Vienā gadījumā Cēsu novadā, Stalbes pagastā uz autoceļa Umurga-Cēsis-Līvi, kur norisinās ceļu atjaunošana, likumsargi fiksēja autovadītāju ar minimālo alkohola koncentrāciju izelpotajā gaisā 3,63 promiles. Policijā sākts kriminālprocess.

Savukārt 16. jūnijā ap plkst. 18, pateicoties iedzīvotāju sniegtajai informācijai, Valsts policija aizturēja kādu "Mitsubishi" autovadītāju, kurš Limbažu novadā, uz autoceļa Dūči-Limbaži, būdams alkohola reibumā, vadīja zagtu automašīnu un, iebraucot pretējā braukšanas joslā, izraisīja sadursmi ar automašīnu BMW.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas BMW vadītājs, kurš tika nogādāts ārstniecības iestādē. "Mitsubishi" vadītājam izelpojamā gaisā tik konstatētas 3,04 promiles alkohola. Par ceļu satiksmes negadījumu Valsts policija sāka administratīvā pārkāpuma procesu, par braukšanu alkohola reibumā ir sākts kriminālprocess, tāpat ir sākts kriminālprocess par automašīnas zādzības faktu.

Papildus autovadītājiem, kuri ir pieķerti braucam reibumā, šajās dienās Valsts policija ir fiksējusi arī lielu skaitu velosipēdistu, kuri izvēlējušies pamatīgā reibumā vadīt šo braucamrīku. Piemēram, Mazsalacā ir fiksēta kāda velosipēda vadītāja, kura brauca būdama 4,77 promiļu lielā reibumā. Arī velosipēda vadīšana alkohola reibumā ir smags pārkāpums, kas var apdraudēt paša veselību un drošību.

Valsts policija aicina transportlīdzekļu vadītājus neriskēt ar savu un apkārtējo dzīvību un drošību – nevadīt transportlīdzekli alkohola reibumā. Tāpat aicinām cilvēkus būt vērīgiem un nepieļaut situācijas, ka kāda līdzās esoša persona sēžas vadīt transportlīdzekļi alkohola vai citu apreibinošo vielu iespaidā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu