Panika Krievijā: Prigožins draud Krievijas Aizsardzības ministrijai; FSB sāk kriminālprocesu pret grupējuma vadītāju (13)

Ziņa tiek papildināta
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: -/AFP/Scanpix

Krievijas autokrāts Vladimirs Putins esot informēts par situāciju saistībā ar algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Jevgēņiju Prigožinu, liecina Kremļa propagandas izdevuma "RIA Novosti" paziņojums "Telegram" kontā.

Tāpat "tiekot pielietoti visi nepieciešamie pasākumi", teikts ierakstā.

Prigožins savā "Telegram" kanālā paziņojis, ka Krievijas spēku īstenotā raķešu uzbrukumā cietušas "Vagner" nometnes, kā rezultātā bojā gājis liels skaits "Vagner" kaujinieku.

Reaģējot uz notikušo, Prigožins pasludinājis, ka "Vagner" plāno atriebties "nodevējiem aizsardzības virsvadībā" un draudējis nogalināt ikvienu, kas kaujiniekus centīsies aizkavēt.

Par Prigožina aicinājumiem sākt bruņotu sacelšanos Krievijā sākta krimināllieta, vēsta Krievijas ziņu aģentūra TASS.

Uz notiekošo reaģējušas arī Latvijas amatpersonas. NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts paudis, ka, "lai kā tas beigtos šonakt Krievijā, šī diena ieies vēsturē".

Savukārt jaunievēlētais prezidents Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē "Twitter" lakoniski paudis: "Kas par cirku, kas par šovu".

Aculiecinieku publicētie video soctīklos liecina, ka Rostovas ielās tiek izvietotas militāras vienības.

Pastiprināta militārās tehnikas klātbūtne novērota arī Maskavā.

Tikmēr Krievijas Federālais drošības dienests aicinājis "Vagner" kaujiniekus nepildīt Prigožina pavēles un rīkoties, lai viņu aizturētu.

Savukārt Prigožins aicinājis Krievijas Nacionālās gvardes karavīrus pievienoties viņam.

Jau vēstīts, ka Prigožins piektdien arī paziņojis, ka Krievijas karaspēks Ukrainas austrumos un dienvidos pēc Ukrainas armijas pretuzbrukuma atkāpjas.

"Šobrīd kaujas laukā (..) Krievijas armija Zaporožjes un Hersonas frontē atkāpjas. Ukrainas bruņotie spēki atspiež Krievijas armiju," sociālās saziņas vietnēs pavēstījis Prigožins.

"Mēs mazgājamies asinīs. Neviens nedos rezerves. Tas, ko viņi mums stāsta, ir vislielākā krāpšana," piebildis Prigožins.

Pastiprinot savu pret Kremli vērsto retoriku, Prigožins apšaubījis arī šķietamos iemeslus diktatora Vladimira Putina lēmumam sākt atkārto iebrukumu Ukrainā.

"Kāpēc tika uzsākta speciālā militārā operācija? (..) Karš bija vajadzīgs bariņam blēžu pašreklāmas vajadzībām," norādījis kādreizējais Kremļa favorīts, kas arvien asāk izsakās ne tikai par režīma militāro vadību, bet arī par tās politiskajiem līderiem.

 
Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu