Video Putins TV uzrunā salīdzina Prigožina sarīkoto dumpi ar situāciju 1917.gadā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Saistībā ar “Vagner” kaujinieku sarīkoto dumpi Rostovā un Voroņežā, Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdienas priekšpusdienā nāca klajā ar uzrunu televīzijā, kurā aicināja visus spēkus būt vienotiem, lai nedotu “ārējiem ienaidniekiem” iespēju “mūs šķelt”.

Prigožina aktivitātes viņš salīdzināja ar dunča dūrienu mugurā, tiesa, nenosaucot savu oponentu vārdā. Tieši šāds trieciens pret Krieviju, pēc Putina teiktā, ticis izdarīts 1917.gadā, kad valsts bija iesaistīta Pirmajā pasaules karā, taču uzvaru tai atņēma. “Intrigas armijas aizmugurē izvērsās par milzīgu satricinājumu”, TV uzrunā sacīja kara noziedznieks Putins. Tas noveda pie armijas un valsts sabrukuma, kā arī milzīgu teritoriju zaudējuma.

“Mēs neļausim tam atkārtoties. Aizsargāsim mūsu tautu un valstiskumu no visiem draudiem, to skaitā no iekšējās nodevības, ar ko esam saskārušies”.

Savā runā Putins uzslavēja “vāgneriešu” ieguldījumu Krievijas agresijas karā Ukrainā, arī šajā gadījumā neminot grupējuma nosaukumu, taču vienlaikus norādīja, ka viņu labo vārdu tagad aizēnojot tie, kuri vēlas ievilkt valsti anarhijā un novest pie sakāves karā.

Viņš teica, ka “tiks veikti pasākumi, lai stabilizētu situāciju Rostovā pie Donas”.

“Pārmērīgas ambīcijas un personīgās intereses novedušas pie nodevības - savas valsts un savas tautas nodevības,” sacīja Putins.

“Jebkādas iekšējās jukas ir nāvējoši draudi mūsu valstiskumam”,

uzsvēra Putins. Viņš arī solīja, ka “mūsu darbības, lai novērstu šos draudus, būs skarbas. Visi, kas apzināti nostājušies uz nodevības, šantāžas un teroristisko metožu ceļa tiks saukti pie atbildības un sodīti”.

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija aicināja "Vagner" algotņus sazināties ar ministrijas vai tiesībsargājošo struktūru pārstāvjiem, solot, ka tikšot garantēta viņu drošība.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu