"Vagner" kolonnas griežas atpakaļ, paziņo Prigožins (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Vagner" dibinātājs Jevgeņijs Prigožins
"Vagner" dibinātājs Jevgeņijs Prigožins Foto: Ekrānuzņēmums no video

Algotņu grupējuma "Vagner" līderis Jevgēnijs Prigožins publicējis audioziņojumu, kurā saka, ka "Vagner" kolonnas griežoties atpakaļ un dodas uz lauka nometnēm.

Viņš norāda, ka līdz šim "Vagner" esot virzījušies uz priekšu, neizlejot nevienu vagneriešu asins lāsi. "Tagad ir pienācis brīdis, kad varētu līt asinis, tāpēc, saprotot savu atbildību par to, ka vienā no pusēm tiks izlietas krievu asinis, mēs pagriežam atpakaļ savas kolonnas. Un dodamies pretējā virzienā uz lauka nometnēm saskaņā ar plānu."

Prigožina paziņojums bija negaidīts, jo piektdienas naktī "Vagner" algotņi no Ukrainas iegāja Krievijā nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību. Sestdienas rītā Prigožins videouzrunā sacīja, ka atrodoties Krievijas Dienvidu militārā apgabala štābā Rostovā pie Donas un pieprasīja, lai pie viņa tiktu nogādāti Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs. Prigožins apgalvoja, ka vagnerieši kontrolējot militāros objektus Rostovā.

Sestdien "Vagner" kolonnas devās Maskavas virzienā.

Īsi pirms Prigožina paziņojuma ar Baltkrievijas diktatoru Aleksandru Lukašenko saistīts "Telegram" konts apgalvoja, ka Lukašenko, saskaņojot ar Vladimiru Putinu, esot runājis ar Prigožinu. "Telegram" kanāls apgalvo, ka Prigožins esot pieņēmis Lukašenko ierosinājumu par "Vagner" tālākas virzības izbeigšanu Krievijas teritorijā un situācijas deeskalāciju.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu