Peskovs: Prigožins dosies uz Baltkrieviju (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Scanpix

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka krimināllieta pret Prigožinu tikšot izbeigta un ka Prigožins "dosies uz Baltkrieviju", ziņo Krievijas propagandas aģentūra TASS.

To, ka Prigožinam būs atļauts doties uz Baltkrieviju, garantē "Krievijas prezidenta godavārds", apgalvo Peskovs.

Peskovs nemācēja teikt, ar ko Prigožins nodarbosies Baltkrievijā.

Krievijas varasiestādes nevajāšot vagneriešus, kuri piedalījās dumpī, ņemot vērā viņu "sasniegumus frontē". Savukārt tiem vagneriešiem, kuri atteicās piedalīties Prigožina dumpī, piedāvāšot noslēgt līgumus ar Krievijas Aizsardzības ministriju, solīja Peskovs.

Saskaņā ar Peskova teikto dumpja laikā netika apspriesta amatpersonu nomaiņa Krievijas Aizsardzības ministrijā.

Viņš arī norādīja, ka Kremļa saimnieks Vladimirs Putins negrasoties tuvākajā laikā sniegt uzrunu televīzijā.

Piektdienas naktī "Vagner" algotņi no Ukrainas iegāja Krievijā nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību. Sestdienas rītā Prigožins videouzrunā sacīja, ka atrodoties Krievijas Dienvidu militārā apgabala štābā Rostovā pie Donas un pieprasīja, lai pie viņa tiktu nogādāti Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs. Prigožins apgalvoja, ka vagnerieši kontrolējot militāros objektus Rostovā.

Sestdien "Vagner" kolonnas devās Maskavas virzienā.

Īsi pirms Prigožina paziņojuma, ka vagneriešu kolonnas griežas atpakaļ, ar Baltkrievijas diktatoru Aleksandru Lukašenko saistīts "Telegram" konts apgalvoja, ka Lukašenko, saskaņojot ar Vladimiru Putinu, esot runājis ar Prigožinu. "Telegram" kanāls apgalvo, ka Prigožins esot pieņēmis Lukašenko ierosinājumu par "Vagner" tālākas virzības izbeigšanu Krievijas teritorijā un situācijas deeskalāciju.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu