Ar Jaguar F-Pace uz karnevālu Kurzemes piekrastē

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Privātais arhīvs

Jaguar F-Pace, luksusa klases SUV jeb sporta apvidus auto, kas nevainojami apvieno eleganci ar sportiskumu, veiktspēju un progresīvām tehnoloģijām, ir iekarojis auto entuziastu sirdis visā pasaulē. Britu radītais F-Pace ir vairāk nekā tikai luksusa avidus auto - tas turpina nest Jaguar zīmola vērtības, veicinot pašizpausmi, māksliniecisku aizraušanos un radošos meklējumus, kā arī radot paliekošas atmiņas. Tādēļ arī tieši šis Jaguar modelis bija labākais sabiedrotais, lai nelielā draugu kompānijā dotos radošā piedzīvojumā uz Kurzemes piekrasti.

Piedzīvojumā devāmies ar 2023. gada F-Pace modeli, kuru Jaguar pacēlis vēl nebijušos luksusa un tehnoloģiju augstumos. F-Pace aprīkots ar elektrisko hibrīddzinēju, kas ļauj ievērojami ekonomēt degvielu, pārsteidzošā kārtā patērējot vien 1,6 l uz 100 km. Ja patīk regulāri doties tālākos piedzīvojumos, tad patēriņam, protams, nozīme ir. Auto dizains atstāja izsmalcinātu, taču drosmīgu un pārliecinošu iespaidu. Taču

aiz izsmalcinātā dizaina slēpjas ārkārtīgi liela jauda, ko izbaudīja ikviens, kurš piesēdās pie F-Pace stūres.

Lai arī auto dizains vairāk piestāv pilsētvidei, tomēr tā jauda aizvedīs arī pa grūti caurbraucamiem zemesceļiem un dubļainām pļavām.

Foto: Privātais arhīvs

Par to vairākkārtīgi pārliecinājāmies un secinājām, ka F-Pace ir izcila izvēle, ja nepieciešams apvienot vēlmi pēc luksusa un augsta komforta ar vajadzību izbraukt arī neizbraucamo.

Mūsu galamērķis bija privāts unikāla koncepta elektroniskās mūzikas karnevāls, kas reizi gadā tiek rīkots jūras krastā Kurzemes piekrastē. Taču tas neliedza pa ceļam piestāt ziedošajos magoņu, rapšu un lupīnu laukos, Kuldīgas vecpilsētā un Jūrkalnes stāvkrastā, lai uzņemtu bildes ar polaroid fotoaparātu, kuru kā pārsteigumu saņēmām kopā ar auto.

Foto: Privātais arhīvs

"Lai īpašs, iedvesmas bagāts un patīkamām emocijām piepildīts laiks, ko pavadīsiet kopā ar Jaguar F-Pace!" - tā bija teikts klāt pievienotajā kartītē, un mums tāds patiešām arī bija.

Izrādās, ka

Jaguar esot senas tradīcijas veidot sadarbību ar augsto modi, lai iedvesmotos auto dizainam, atbalstītu novatorisku stilu un veicinātu vidi, kurā stilam nav robežu.

Tīrā sakritība, ka tieši ar F-Pace braucām uz karnevālu, kur stilam patiešām robežu nav un, jo radošāk un pārsteidzošāk katrs pasākuma apmeklētājs izpaužas, jo krāšņāks un atmiņā paliekošāks veidojas pasākums kopumā. Jaguar bija mūsu sabiedrotais, lai aizvestu uz vidi, kur baudīt kvalitatīvu mūziku un unikālu atmosfēru, satikt senus un iepazīt jaunus draugus, un atvērt mūsu pašu radošuma un personību robežas.

Foto: Privātais arhīvs

Par Jaguar nozīmīgo sadarbību arī ar mūzikas pasauli pārliecinājāmies, klausoties mūziku auto. Audio sistēmas skaņa bija tik izcila, lai saklausītu un izbaudītu vissīkākās akustiskās un instrumentālās mūzikas nianses.

Tā kā nākamajā dienā pēc karnevāla cerēto saulaino laikapstākļu vietā sastapām lietu un vēsumu, laiskas pludmales atpūtas vietā izlēmām pagarināt atpūtu Pāvilostā, kas bija netipiski tukša un klusa. Vislabāko vietu, kur atpūsties pelēcīgā svētdienā, atradām "Peldmājā" jeb mājā, kas uzcelta uz pontoniem Sakas upē netālu no ostas. Tur laiski varējām dzert tēju, lai pa lielajiem peldmājas logiem vērotu garām slīdošās laivas un vēja radītos viļņus.

Foto: Privātais arhīvs

"Kaifs braukt!" - tā divos vārdos varētu raksturot braucienu ar F-Pace.

Apsēžoties pie auto stūres, bija sajūta, ka nemaz negribas no tā kāpt ārā. Un to arī izmantojām. Tā kā laikapstākļi, maigi izsakoties, nelutināja, tad patiešām atsevišķas ziedošās pļavas baudījām, neizkāpjot no auto.

Izsmalcināts salona dizains, kas radīts no augstākās klases materiāliem un kur katra detaļa nostrādāta līdz izcilībai, bija bauda ne tikai acīm, bet arī pieskārieniem.

Ārkārtīgi augsts komforts sportiskajos ādas sēdekļos gan auto vadītājam, gan arī pasažieriem, intuitīva auto vadība un viss vadības paneļa izkārtojums, 8 collu skārienjutīgais ekrāns ar ļoti augstu krāsu izšķirtspēju atpakaļskata kamerai, auto vadītāja sēdeklis, kas atmiņā saglabā vairāku vadītāju iestatītos parametrus un tos automātiski saslēdz, tiklīdz vadītājs apsēžas, atvieglotā izkāpšana, nolaižoties sēdeklim uz leju, tiklīdz auto ir izdarbināts, ātruma projekcija vējstiklā, kas ļauj kontrolēt fiziski nejūtamo braukšanas ātrumu, - šīs ir tikai dažas no funkcionalitātēm, caur kurām novērtēju Jaguar luksusa klases izcilību.

Foto: Privātais arhīvs

Var tikai uzteikt interjera dizaineru, kurš spējis auto salonu un vadības paneli radīt askētisku, taču vienlaikus saglabāt gan mājīgu, gan izsmalcinātu.

Lai arī F-Pace skaitās kompakts SUV, tomēr augstu novērtējām gan salona plašumu, gan bagāžnieka ietilpību.

Bagāžnieka izmērs bija izcili piemērots, lai četri pieaugušie varētu doties piedzīvojumā pie dabas trīs dienu garumā - vietas pietika personīgajām mantām, teltij un visam tās aprīkojumam, atpūtas krēsliem, karnevāla tērpiem un aksesuāriem, un visām citām lietām, kas nepieciešamas piknikam un atpūtai pie jūras.

Foto: Privātais arhīvs

Šķiet, ka

Jaguar F-Pace 2023 nosaka jaunu etalonu luksusa SUV segmentā, apvienojot izsmalcinātu dizainu, jaudīgu veiktspēju un progresīvas tehnoloģijas.

Ar elegances, sportiskuma un daudzpusības savienojumu F-Pace noteikti savaldzinās auto entuziastus, kuri meklē greznu, drošu un aizraujošu braukšanas pieredzi neatkarīgi no tā, vai jābrauc pa pilsētas ielām vai jādodas tālākā piedzīvojumā. Sadarbojoties ar aizrautīgiem māksliniekiem, kuri iemieso līdzīgu inovāciju garu, Jaguar iedvesmo citus domāt ārpus rāmjiem un tam, ka pašizpausmei robežu nav.

Foto: Ar Jaguar F-Pace uz karnevālu Kurzemes piekrastē

Raksts tapis sadarbībā ar Jaguar.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu