Surovikins esot zinājis par Prigožina plāniem sarīkot dumpi, apgalvo laikraksts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas ģenerālis Sergejs Surovikins zinājis, ka algotņu grupējuma “Vagner” vadonis Jevgeņijs Prigožins plāno sarīkot militāru dumpi, apgalvo ASV laikraksts “The New York Times”, atsaucoties uz vairākiem avotiem, kuru rīcībā ir izlūkdienestu informācija.

Tagad izlūkdienesti mēģina noskaidrot, vai Surovikins nav kaut kādā mērā piedalījies dumpja sagatavošanā.

Kā laikrakstam norādīja informācijas avoti, esot pazīmes, kas liecinot, ka Prigožina apvērsuma mēģinājumu varētu būt atbalstījuši vairāki Krievijas ģenerāļi.

Avoti pauž viedokli, ka Prigožins nebūtu izšķīries par dumpja rīkošanu, ja nebūtu pārliecināts, ka viņam ir augstu stāvoši atbalstītāji.

Prigožina un Surovikina savienība varētu būt iemesls tam, kāpēc Prigožins vēl joprojām ir dzīvs.

Informācijas avoti norāda, ka tagad Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam jāizlemj, vai viņš tic Surovikina atbalstam Prigožinam, un, ja tic, tad viņam arī jāizlemj, kā uz to reaģēt.

Pagājušās nedēļas nogalē aptuveni 36 stundas norisinājās “Vagner” vadoņa Jevgeņija Prigožina vadīts militārs dumpis, kura laikā “Vagner” kaujinieku kolonnas virzījās uz Maskavu.

“Vāgneriešu” dumpja laikā tika notriekti vairāki Krievijas armijas bruņoto spēku lidaparāti. Krievijas armijas dzīvā spēka zaudējumi no šī dumpja, saskaņā ar dažādām aplēsēm, ir 4 līdz 20 cilvēki.

Kremlis paziņoja, ka situāciju noregulēt palīdzējis Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, un panākta vienošanas, ka Prigožins pārcelsies uz Baltkrieviju un tiks izbeigta pret viņu sāktā krimināllieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu