VIDEO Vīrietis draud uzspridzināt granātu; tiek izsaukta "Omega"

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Otrdien, 27. jūnijā, Valsts policijā tika saņemta informācija, ka kāds vīrietis, atrodoties savā dzīvoklī Rīgas Latgales priekšpilsētā, pašvaldības policistiem draud, ka viņam ir granāta un viņš to izmantos, ja kāds mēģinās tikt iekšā dzīvoklī, informē Valsts policija. Adresē ieradās arī "Omegas" specvienība, ziņo raidījums "Degpunktā". 

Sākotnēji Rīgas pašvaldības policijas darbinieki izsaukumu uz šo dzīvokli saņēmuši par skaļu trokšņošanu un konfliktu starp kādu vīrieti un sievieti. Ierodoties adresē, policisti pie durvīm izdzirdēja minēto vīrieti, kurš apgalvoja, ka viņam ir granāta un viņš to uzspridzinās, ja kāds vērs vaļā viņa dzīvokļa durvis.

Informācija par notiekošo nekavējoties tika nodota Valsts policijai un notikuma vietā ieradās Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljons, pretterorisma vienība “Omega”, pārrunu vedējs un Valsts policijas Rīgas Austrumu pārvaldes darbinieki. Tāpat no ēkas kāpņutelpas dzīvokļiem drošības nolūkā tika evakuēti iedzīvotāji.

Sākotnēji ar vīrieti tika veiktas pārrunas, lai mierīgi atrisinātu radušos situāciju, taču, saprotot, ka pārrunas nevainagosies ar panākumiem, tika pieņemts lēmums uzlauzt dzīvokļa durvis, kas arī izdarīts. Likumsargi minēto vīrieti aizturēja. Viņš dzimis 1993. gadā un jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Tāpat dzīvoklī atradās vīrieša dzīvesbiedre, kura notikušajā nav cietusi.

Īsi pirms policistu iekļūšanas īpašumā vīrietis pa dzīvokļa logu izmeta vairākus plastikāta maisiņus ar, iespējams, narkotiskām vielām. Tie tika atrasti un nogādāti ekspertīzes veikšanai, lai noteiktu tur esošās vielas sastāvu un svaru.

Veicot kratīšanu dzīvoklī, likumsargi sprādzienbīstamus priekšmetus neatrada, taču tur tika atrastas un izņemtas, iespējams, vēl narkotiskās vielas, kurām arī nozīmēta ekspertīze.

Minētais vīrietis tika aizturēts un nogādāts Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat vīrietim būs jāatbild par nepatiesas informācijas sniegšanu par sprādzienbīstamu priekšmetu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Adresē ieradās "Omegas" specvienība. Kamēr notika pārrunas, citi likumsargi nogādāja mājas iedzīvotājus drošībā. Sarunas laikā vīrietis pa logu esot sācis mest laukā maisiņus, kas bijuši piepildīti ar narkotikām.

Pretējās mājas iedzīvotāja Svetlana saka: "Bija evakuācija. No tās mājas izveda cilvēkus. Visi stāvēja tur ārā. (DP: Daudz policistu bija?) Sešas vai septiņas policijas ekipāžas, viena ugunsdzēsēju un ātrās palīdzības mašīna, un es nezinu, kā saucas, bet tie policisti, kuri ir speciāli saģērbti, nu tie, kuri parasti meklē mīnas.

Divas vai trīs mašīnas vēl bija. Autobuss stāvēja, iela bija norobežota. Nevienu nelaida. Briesmas esot."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu