"Wall Street Journal": Prigožins bija plānojis saņemt gūstā Šoigu un Gerasimovu

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X

Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgēņijs Prigožins sava militārā dumpja gaitā bija plānojis sagrābt gūstā Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu, vēsta ASV laikraksts "Wall Street Journal".

Sākotnēji bijis plānots Šoigu un Gerasimovu sagūstīt reida laikā Rostovā pie Donas, bet divas dienas pirms šī plāna īstenošanas par to uzzinājis Federālais Drošības dienests (FSB), vēsta laikraksts, atsaucoties uz Rietumu izlūkdienestiem.

Atbilstoši laikraksta informācijai Rietumu izlūkdienesti par Prigožina plāniem uzzinājuši no satelītattēliem un pārtvertajiem elektroniskajiem ziņojumiem.

Atbilstoši laikraksta avotu viedoklim Prigožina plāns bijis pilnībā īstenojams, bet neveiksmi cietis tikai pēc tam, kad noplūdusi informācija par sazvērestību.

"Vagner" dibinātājs bijis spiests improvizēt, un, uzzinot par šo noplūdi, viņam bija jāsāk darboties agrāk, nekā plānots.

Vieglums, ar kādu "Vagner" spēki ieņēmuši Rostovu pie Donas, norāda uz to, ka sazvērestībā varēja piedalīties arī dažu Krievijas karaspēka regulāro vienību komandieri, uzskata izlūkdienesta pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu