Tūristu zemūdenes "Titan" atlūzās, iespējams, atrastas cilvēku mirstīgās atliekas (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Trešdien no okeāna dzelmes tikušas izceltas vairākas atlūzas no tūristu zemūdenes "Titan", ar ko pieci cilvēki bija devušies apskatīt "Titānika" vraku. ASV Krasta apsardze ceturtdien paziņoja, ka atlūzās atrastas iespējamas cilvēku mirstīgās atliekas, ziņo BBC.

Zemūdenes atlūzas trešdien tika izkrautas no "Horizon Arctic" kuģa Kanādas ostā. Fotogrāfijās redzami metāla gabali, pārklāti ar brezentu, kurus ar ceļamkrāniem pārcēla uz kravas automašīnām.

Mirstīgo atlieku ekspertīze tiks veikta ASV.

"Titan" bija devies dzelmē Atlantijas okeāna ziemeļos, lai aplūkotu pirms 111 gadiem nogrimušā "Titānika" vraku. Aparāts sāka nolaišanos 18. jūnija rītā, bet pēc nepilnām divām stundām sakari ar to pārtrūka. Pēc sakaru pazušanas tika sākta vērienīga zemūdenes meklēšana. Plašā meklēšanas operācija notika apmēram 1450 kilometrus uz austrumiem no Keipkodas Masačūsetsas štatā. Operācijā piedalījās arī Kanādas Krasta apsardze.

"Titāniks" savā pirmajā komerciālajā braucienā no Anglijas uz Ņujorku ar 2224 pasažieriem un apkalpes locekļiem devās 1912.gada 15.aprīlī, bet ietriecās aisbergā un nogrima. Traģēdijā gāja bojā vairāk nekā 1500 cilvēku.

Vraka divi lielākie fragmenti atrodas nepilnus 650 kilometrus no Ņūfaundlendas krastiem gandrīz četru kilometru dziļumā. Vraks tika atrasts 1985.gadā un kopš tā laika ir piesaistījis ekspertu un tūristu interesi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu