Aktieris Roberts Daunijs jaunākais seriālā modificē klasiskus spēkratus no savas mašīnu kolekcijas

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šajā vasarā godalgotais aktieris un klasisku automašīnu entuziasts Roberts Daunijs jaunākais ir gatavs "sēsties pie stūres" un vadīt jaunu seriālu, kas veltīts automašīnām.

Viens no Holivudas slavenākajiem aktieriem aizraujas ar klasiskām automašīnām, tomēr viņš ir apņēmības pilns cīnīties pret klimata pārmaiņām ar mērķi veidot ilgtspējīgāku planētu.

No 22.jūnija straumēšanas platformās "discovery+" un "HBO Max" pieejams seriāls "Daunija sapņu auto", kurā skatītāji var sekot līdzi Daunija un viņa prasmīgās mehāniķu komandas darbam, kamēr viņi kopīgi pārveido aktiera kolekcijā esošās klasiskās automašīnas, padarot tās ātrākas, jaudīgākas un videi draudzīgākas, vienlaikus saglabājot leģendārās īpašības.

Kāpēc izlēmi doties šajā piedzīvojumā un pārveidot savā kolekcijā esošos spēkratus, padarot tos videi draudzīgākus?

Es esmu amerikānis no matu galiņiem līdz papēžiem, uzaugu Ņujorkā, skatoties tādas filmas kā "Franču sakarnieks" un "Lode". 42 gadus vēlāk esmu izveidojis automašīnu kolekciju, jo man likās, ka tas jādara visiem, kuri ir slaveni un veiksmīgi. Tev ir jākrāj lietas un savas veiksmes apliecinājumi. Tev ir jābūt spējīgam sēsties šiem simboliskajiem ieguvumiem pie stūres un apliecināt, ka esi slavens Amerikā. Šobrīd man ir citas prioritātes, tomēr es joprojām mīlu savas kolekcijas automašīnas. Man šķiet, ka tās ietver unikālu pagātnes skaistumu, tāpēc gribu tās padarīt tuvākas tagadnei, iespējams, pat nākotnei.

Vai vari pastāstīt, kā izveidoji bezpeļņas organizāciju un riska kapitāla fondu "FootPrint Coalition"?

Es biju tuvu līguma ar "Marvel" beigām, tāpēc apdomāju savu ceļu "Marvel" pasaulē un to, kas patiesībā ir noticis ar mākslīgo intelektu un robotiku pēdējo 10, 15 gadu laikā, un nonācu pie domas - man vajadzētu spert soļus, lai pasargātu vidi. Rezultātā tikos ar vairākiem ļoti gudriem cilvēkiem, kuri teica, ka, izmantojot mākslīgo intelektu un robotiku, mēs nākamo divu gadu laikā, iespējams, varētu padarīt mūsu planētu tīrāku. Es teicu: "Aiziet, izdarīsim to!" Uzreiz pēc tam viņi sāka ņemt savus vārdus atpakaļ, un es sadusmojos par cilvēku neefektivitāti un nodomāju, ka vienkārši pats paskatīšos, vai varu kaut ko darīt.

Ko tava automašīnu kolekcija nozīmē tev?

Es nezinu, vai tā ir nostalģija par automašīnām vai arī nostalģija par laiku, kurā tās ir ražotas, bet, manuprāt, tās ir kā pieturpunkti, kas ietver atmiņas par aizgājušo - automašīnas neļaus atmiņām izbalēt. Tas man dod mierinājumu.

Kas veidojis tavu kaisli pret automašīnām un to vadīšanu?

Kaisli braukt ar automašīnām esmu pārņēmis no savas mammas. Manai mammai patika braukt ar automašīnu, un viņa bija ļoti laba auto vadītāja, 20 reizes labāka nekā mans tētis! Viņa varēja sēsties pie jebkuras automašīnas stūres - kravas mašīna vai puspiekabe, ja nepieciešams. Kad biju aptuveni 20 gadus vecs, biju pietiekami daudz vērojis mammu, un neatkarīgi no tā, kādā automašīnā nonācu, es varēju to vadīt.

Pastāsti par pirmo automobili, ko tu pārveido šovā. Kāds ir tā stāsts?

Automašīnas iesauka ir "Thanos Thumper", jo tā ir liela, skaļa, violetā krāsā, izskatās tā, it kā varētu apēst pasauli, - un tā noteikti patērē daudz benzīna! Neilgu laiku pēc tam, kad man radās ideja modificēt un ekoloģiski pārveidot daļu savu automašīnu, es skatījos uz šo automašīnu-monstru un nodomāju: "Kas notiktu, ja es to pārveidotu par elektroauto - vai tas ir iespējams?". Es nojautu, mana komanda domāja, ka esmu traks, jo gribu no jauna atjaunot jau nesen restaurētu automobili. Bet - automašīna ir skaļa, ar lieliem apgriezieniem un ļoti piesārņo vidi ar emisijām. Tā ir kā iekšdedzes dzinēju pavēlniece! Tagad gribu to pārveidot par cita veida pavēlnieci - klusāku, ar nulles emisijām, bet tieši tikpat spēcīgu. Pārvērst to par mierīgāku un stiprāku - tieši tādu pašu, kāds esmu es!

"Daunija sapņu auto" kopš 22. jūnija ir skatāms straumēšanas platformā "discovery+" un "HBO Max".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu