Notikuši vairāki krāpšanas gadījumi ar Dziesmu svētku biļešu pārdošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts policija ir saņēmusi informāciju no dažiem iedzīvotājiem par iespējamiem krāpšanas gadījumiem, iegādājoties Dziesmu un deju svētku biļetes, informēja policija.

Jūnija sākumā Jūrmalas iecirknī vērsās sieviete, kura ziņoja, ka ir apkrāpta, iegādājoties biļetes no privātpersonas internetā.

Cietusī sieviete norādīja, ka sociālajā tīklā "Facebook" bija pamanījusi sludinājumu par četru biļešu pārdošanu uz Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu. Ņemot vērā, ka biļetes tirgotas bez uzcenojuma, tas viņai viesis uzticību un viņa pārskaitījusi naudu par visām četrām biļetēm. Vēlāk pārdevējs sacījis, ka esot pieejama vēl viena biļete, par ko sieviete arī pārskaitījusi naudu.

Pēc tam pārdevējs prasījis pārskaitīt naudu arī citām personām, it kā par biļešu pārrakstīšanu uz pircējas vārda, ko viņa arī izdarījusi. Taču galu galā pārdevējs tā arī nav atsūtījis biļetes, kā rezultātā sievietei izkrāpti kopumā apmēram 635 eiro. Policija šobrīd izmeklē šo gadījumu.

Tāpat policija nesen saņēmusi iesniegumu arī no kādas Mārupes iedzīvotājas, kura ziņo, ka "Facebook" grupā ieraudzījusi sludinājumu par biļešu pārdošanu uz Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu, samaksājusi prasītos 90 eiro, taču biļetes nav saņēmusi.

Cietusī norādīja, ka, lai gan sākotnēji pārdevējs esot solījis atmaksāt naudu, viņš to nav izdarījis. Iesniegumā sieviete ziņoja, ka esot ātri izšķīrusies par biļešu iegādi no šīs personas un neesot ilgi analizējusi, vai viņš ir uzticams, jo baidījusies, ka biļetes var nopirkt kāds cits. Policija vērtē arī šo gadījumu.

Policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem, rūpīgi izvērtēt Dziesmu un deju svētku biļešu iegādi no privātpersonām internetā un pārliecināties par pārdevēja identitāti.

Likumsargi atgādina, ka uz katras biļetes ir unikāls QR kods, ar kuru norises vietas teritorijā skatītājs tiek ielaists tikai vienu reizi.

Gadījumā, ja ir izkrāpta nauda, par to jāziņo, vēršoties ar iesniegumu tuvākajā policijas iecirknī vai nosūtot iesniegumu elektroniski.

Likumsargi atgādina, ka par krāpšanu ir paredzēta kriminālatbildība un ikviens šāds gadījums tiks izmeklēts.

Kā vēstīts, Rīgā no 20.jūnija līdz 9.jūlijam norisinās XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Dziesmu un deju svētku laikā notiks 60 pasākumi 20 norises vietās. Svētkos piedalīsies 40 000 dalībnieki, savukārt svētkus varētu apmeklēt vismaz 500 000 interesentu.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiek tradīcijas 150 gadu jubilejas zīmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu