Uz Ukrainu devies jauns palīdzības sūtījums, šoreiz tiek vesti arī motocikli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: "Viche"

No Rīgas uz Ukrainu pirmdien, 3. jūlijā devās Latvijas ukraiņu konfederācijas "Viche" organizēts humānās palīdzības sūtījums, kurā ir gan bezpilota lidaparāti un apvidus automašīna, gan arī krosa motocikli, informēja konfederācija.

Motociklus lūdza Ukrainas bruņoto spēku Mihaila Beļinska vārdā nosauktās jūras kājnieku 36.brigādes kareivji. Platformas "Stopify" līdzdibinātājs un vadītājs Māris Upenieks norāda, ka karavīri lūguši krosa motociklus, jo tie ir piemēroti braukšanai pa nelīdzeniem ceļa segumiem un neiebrauktām vietām.

Motocikli vajadzīgi, lai pēc iespējas nemanāmi pietuvotos uguns līnijai un piegādātu munīciju, ko paveikt ar automašīnu ir sarežģīti un bīstami. Karavīri kaujas uzdevumos jau ir izmantojuši motociklus un ir pārliecinājušies, ka tie ievērojami palīdz un samazina dzīvības briesmu līmeni, pauž Upenieks.

Papildus motocikliem "Stopify" nodeva Ukrainas aizstāvjiem arī pikapu "Mitsubishi L200", vairākus dronus - "DJI Mavic 3T" un "Autel MAX 4T", kam klāt nāk papildu akumulators. Tāpat kravā ir arī planšetes, termovizori, pārnēsājamās ūdens attīrīšanas sistēmas, "Ecoflow" stacijas ar saules paneļiem un dažāda veida aprīkojums.

Ar uzņēmuma "Latvijas finieris" finansējumu "Viche" uz fronti nosūtīja vairāk nekā 40 vasaras formas tērpu komplektu, tēmekļus, akumulatorus droniem, tehnikas remontam nepieciešamus instrumentus un citas lietas, ko bija pieprasījuši kareivji.

Pianists Andrejs Osokins pievienoja kravai 420 pārtikas produktu komplektus, bet Latvijas Mednieku savienība nodeva 500 bundžu brieža gaļas konservu. Biedrība "Tev" papildināja kravu ar mitro salvešu kārbām.

"Viche" valdes priekšsēdētāja Oksana Sičko atzīmē, ka kravu saņēmēju ir daudz. Pirmkārt, tie ir Ukrainas bruņoto spēku, Nacionālās gvardes, robežsardzes un dažādu citu struktūru kaujas vienību rindās karojošie militāristi. Tāpat atbalsts regulāri tiek sūtīts arī sabiedriskajām organizācijām, kas sniedz palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem.

Degvielas uzpildes staciju tīkls "Virši" nodrošina ar degvielu visu konvojā esošo transportu. Gan automobiļi, gan citi transporta līdzekļi dodas ceļā ar papildu degvielas tilpnēm bagāžā - gadījumam, ja frontē rastos sarežģījumi sagādāt degvielu. Šī degviela tiek pildīta kannās, kuras ziedo uzņēmums "Valpro".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu