Šoferis Bauskas novadā apdzīvotā vietā "lido" ar 116 km/h un atvadās no tiesībām

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Šī gada 25. jūnijā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas darbinieki Bauskas novadā, Īslīces pagastā, Adžūnos, uz autoceļa V1028, fiksēja "Volkswagen" markas automašīnu, kuras vadītājs atļauto 50 km/h vietā brauca ar ātrumu 116 km/h.

25. jūnijā pulksten 15.04 ceļa posmā Bauska - Bērzi - Lietuvas robeža, virzienā uz Lietuvas robežas pusi, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas darbinieki pamanīja kādu "Volkswagen" markas automašīnu, kas apdzīvotā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, brauca ar 116 km/h, tātad pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 66 km/h.

Likumsargi nekavējoties veica apgriešanos pretējā braukšanas virzienā un steidzīgajam autovadītājam lika apturēt transportlīdzekli. Apturot automašīnu tika konstatēts, ka pie stūres sēdies kāds 1963. gadā dzimis vīrietis.

Par pārkāpumu sākts administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 55. panta divdesmit ceturtās daļas par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums". Par šo pārkāpumu transportlīdzekļa vadītājam piemērots naudas sods 540 eiro apmērā un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizliegums uz divpadsmit mēnešiem.

Valsts policija aicina automašīnu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu neievērošana apdraud ne tikai paša vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu