VIDEO Krievi būvē elektroauto uz "Buhanka" bāzes. Pirmajā testā tas nespēj uzbraukt uzkalnā (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušajā nedēļā Krievijas okupētajā Krimā tika prezentēts UAZ eksperimentālais elektriskais mikroautobuss "Buhanka", vēsta krievu mediji.

Elektromobilā transporta attīstības asociācijas "Rustranselektro" vadītājs, kā arī kompānijas "Eltavr", kas piedalās elektroauto izstrādē, direktors Mihails Demurija sacīja, ka šis bija pirmais posms, lai Krievija izstrādātu savu pirmo elektroauto.

Elektromobilis būvēts uz VAZ SGR sērijveida automobiļa platformas, kas plašāk pazīstams ar nosaukumu "Buhanka". Automašīnu plānots būvēt tikai no Krievijā ražotām detaļām. "Šis uzdevums jau izpildīts par 80%," piebilda Demurija.

Galvenās sastāvdaļas, tostarp baterija un elektromotors, ir no Voroņežas. Litija šūnas baterijām ražotas Ļipeckā. Savukārt baterijas vadības bloks ir radīts Maskavā, bet pašu baterijas korpusu taisa Krimā.

Litija šūnas baterijai ir Ļipeckas ražotnes, baterijas vadības bloku atved no Maskavas, bet bateriju korpusus taisa uz vietas, Krimā, piebilda Demurija. Nākotnē plānots importēt invertora kontrolieri un borta lādētāju.

Pagaidām, pēc Demurijas paustā, elektroauto spēj nobraukt līdz 180 kilometriem ar uzlādētu bateriju. Maksimālais ātrums ir 80 km/h, bet ieskrieties līdz 60 km/h tas spēj tikai 12 sekundēs.

Baterijas uzlādēšana aizņem no četrām līdz 12 stundām atkarībā no lādētāja jaudas. Tikmēr ražotājs pauda, ka elektroauto cena sāksies no 2,9 miljoniem rubļu jeb 29 658 eiro.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu