"Rīgas siltums" pieslēdzis apkuri Rīgas skolām, kurās mitinās Dziesmu un deju svētku dalībnieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

AS "Rīgas siltums" pieslēdzis apkuri Rīgas skolām, kurās mitinās Dziesmu un deju svētku dalībnieki, lai tie, nepieciešamības gadījumā, spētu izžāvēt apģērbu pēc ārā pavadītiem mēģinājumiem un koncertiem.

Kā informēja uzņēmuma Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Linda Rence, apkure tiek pieslēgta minimālā režīmā, lai izžāvētu salijušo apģērbu.

Šo iespēju jau pirmajās Dziesmu un deju svētku dienās izmantojušas vairākas Rīgas skolas. Skolām, kuru iekšējo siltumapgādes sistēmu apkalpošanu veic "Rīgas siltums", apkure tiek pieslēgta vai atslēgta nekavējoties pēc pieprasījuma saņemšanas.

Uzņēmums aicina svētku organizatoru atbildīgās personas par dalībnieku izmitināšanu nepieciešamības gadījumā vērsties pie skolas atbildīgās personas par apkures pieslēgšanu.

Arī iedzīvotājiem vasaras drēgnajās un mitrajās dienās nav jāsalst vai jācīnās ar mitrumu mājoklī - šobrīd visās Rīgas ēkās, kas pieslēgtas centralizētās siltumapgādes sistēmai, ir moderni automatizēti siltummezgli, kas nodrošina, ka, āra gaisa temperatūrai pazeminoties, apkure automātiski pieslēdzas, bet, āra gaisa temperatūrai paaugstinoties, apkure automātiski atslēdzas.

Tādējādi, neatkarīgi no laika apstākļiem, ēkā tiek nodrošināta komfortabla temperatūra un siltumenerģija tiek izmantota racionāli.

Jau ziņots, ka "Rīgas siltums" apgrozījums šī finanšu gada pirmajā pusgadā, kas ilga no 2022.gada 1.oktobra līdz 2023.gada 31.martam, bija 398,591 miljons eiro, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā attiecīgā periodā pirms gada, savukārt uzņēmuma peļņa saglabājās teju nemainīga - 18,456 miljoni eiro.

Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu