Dienvidkoreja paplašinās Ukrainai sniegto militāro un humanitāro palīdzību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Juns Sukjols un Volodimirs Zelenskis, 2023
Juns Sukjols un Volodimirs Zelenskis, 2023 Foto: SERGEY DOLZHENKO/EPA

Sestdien, 15. jūlijā, pēc tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols paziņojis, ka Seula paplašinās Kijivai sniegto humanitāro un militāro palīdzību.

Mēs "paplašināsim piegāžu mērogu salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad mēs nodrošinājām tādus materiālus kā ķiveres un bruņuvestes," preses konferencē pavēstīja Juns.

Viņš piebilda, ka humānās palīdzības apmērs šogad tiks palielināts līdz 150 miljoniem ASV dolāru no 100 miljoniem pērn.

Lai gan Dienvidkoreja ir devītais lielākais ieroču tirgotājs pasaulē, tā līdz šim aprobežojusies vienīgi ar humanitārās palīdzības sniegšanu Ukrainai. Seula tomēr pārdevusi tankus un haubices Kijivas tuvākajam sabiedrotajam Polijai.

Seula ilgstoši uzturējusi politiku nepiegādāt ieročus aktīvā karadarbībā iesaistītām valstīm un līdz šim atteikusies pakļauties ASV un Eiropas valstu spiedienam mainīt šo nostāju Ukrainas gadījumā.

"Ukraina tagad man atgādina Dienvidkoreju pagātnē," izteicās Juns, norādot, ka, tikai pateicoties starptautiskajai palīdzībai, dienvidkorejieši spēja gūt "brīnumaino uzvaru" pār komunistiem ziemeļos un vēlāk kļūt par vienu no pasaules lielākajām ekonomikām.

Kā ziņots, pirms tikšanās ar Zelenski Juns apmeklēja Buču Kijivas pievārtē, kur krievu iebrucēji pērn pastrādāja civiliedzīvotāju masu slepkavības, un Irpiņu, kur krievi raķešu apšaudēm pakļāvuši dzīvojamos kvartālus. Pēc tam Dienvidkorejas prezidents nolika vainagu pie karā kritušo pieminekļa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu