Video "Pasaki to krieviski!" Ierosina 2 administratīvās lietas par rupjībām pret Jūrmalas pašvaldības policijas darbiniekiem (25)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ierosina divas administratīvās lietas par rupjībām pret Jūrmalas pašvaldības policijas darbiniekiem
Ierosina divas administratīvās lietas par rupjībām pret Jūrmalas pašvaldības policijas darbiniekiem Foto: Ekrānšāviņš no "Twitter" video

Valsts policijā (VP) ir ierosinātas divas administratīvās lietas pret atpūtnieku rupjo vēršanos pret Jūrmalas pašvaldības policijas darbinieku, mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).

Sociālajos medijos publicēts videoieraksts, kurā Jūrmalā krieviski runājoši atpūtnieki izaicina un rupji lamā Jūrmalas pašvaldības policistu, kā arī Jūrmalas glābšanas dienesta glābējus.

Iekšlietu ministrs uzsver, ka gadījumam, kad Jūrmalā notika rupja vēršanās pret Jūrmalas pašvaldības policijas darbiniekiem, ir pievērsta uzmanība. Valsts policija ir ierosinājusi divas administratīvās lietas, iesaistīto personības tiks noskaidrotas, un konsekvences būs atbilstošas Latvijas likumiem, sola ministrs.

VP norādīja, ka 16. jūlijā ap plkst16.10 VP saņemts izsaukums no Jūrmalas pašvaldības policijas, ka nepieciešama palīdzība sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā Majoru pludmalē pretī Teātra ielai.

VP amatpersonām ierodoties, notikuma vietā jau bija trīs Jūrmalas pašvaldības policijas norīkojumi un, skaidrojot, kas ir noticis, amatpersonas uzzināja, ka kāda persona pludmalē veikusi huligāniska rakstura darbības, kā arī uzvedusies agresīvi un nav pakļāvusies pašvaldības policijas likumīgajām prasībām.

Ierodoties notikuma vietā, tika sākts darbs ar pašvaldības policijas norādīto personu un pieņemts paskaidrojums par notikušo.

Kopš VP ierašanās brīža apkārtnē netika konstatēti citi likumpārkāpumi, kas būtu par pamatu personu aizturēšanai, un arī pašvaldības policijas norādītā persona sadarbojās.

Noskaidrojot notikušā apstākļus, pūlis pamazām izklīda, un saistībā ar VP rīcībā esošajām ziņām par notikušā apstākļiem, 1964. gadā dzimušam vīrietim tika sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi.

Viens process sākts par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot personas mieru, iestādes, komersanta vai citas institūcijas darbu vai apdraudot savu vai citu personu drošību.

Par šādu pārkāpumu personai var tikt piemērots brīdinājums vai naudas sods līdz 500 eiro.

Otrs process sākts par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu. Par šādu pārkāpumu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 200 eiro.

Strādājot notikuma vietā, netika konstatēti jebkādi citi likumpārkāpumi, taču VP rīcībā ir videoieraksti par notikušo pirms VP ierašanās brīža un vēl tiks vērtēts, vai notikušajā ir saskatāmas arī citas noziedzīga rakstura darbības, kas būtu vērtējamas kriminālprocesuālā kārtā.

Kā informēja Jūrmalas pašvaldības policija, svētdien, 16.jūlijā, ap plkst.16 tika saņemta informācija, ka Majoru pludmalē atrodas vairākas personas, iespējams, alkohola reibumā, kuras pārkāpj sabiedrisko kārtību, spēlē futbolu, ar bumbu trāpot citiem pludmales apmeklētājiem, un klaji ignorē citu atpūtnieku lūgumus to pārtraukt.

Ierodoties notikuma vietā, Jūrmalas pašvaldības policijas darbinieki sastapuši personas, kuras atbilda iepriekš sniegtajam aprakstam. Jūrmalas pašvaldības policijas inspektore personām izteikusi aizrādījumu un lūgusi ievērot sabiedrisko kārtību. Personas uz lūgumu nereaģējušas, lamājušās necenzētiem vārdiem un mērķtiecīgi centušās izraisīt konfliktu ar pašvaldības policijas darbiniekiem.

Personas atkārtoti tikušas aicinātas pārtraukt pretlikumīgās darbības. Arī šos aicinājumus tās ignorēja, un konfliktā pret policijas darbiniekiem iesaistījās vēl vairāki kompānijas dalībnieki, kuri izturējās klaji agresīvi. Personas provocēja policijas darbiniekus un nepildīja viņu likumīgās prasības.

Pašvaldības policija norāda, ka, ņemot vērā, ka konfliktējošajā pusē bija iesaistītas vairākas agresīvi noskaņotas personas un konflikts notika blīvi apmeklētā pludmales nogabalā, tika piesaistīti citi policijas papildspēki, tajā skaitā Valsts policijas darbinieki. Konflikta eskalācija tika lokalizēta, vienlaikus rūpējoties arī par citu pludmales apmeklētāju, tostarp bērnu, drošību.

Pret vienu no personām, kura nepakļāvās vairākkārtējām policijas darbinieku likumīgajām prasībām, tika pielietoti piespiedu līdzekļi, persona tika aizturēta un sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi. Pārējo konfliktā iesaistīto personu atbildība tiek vērtēta, un visa nepieciešamā informācija ir nodota kompetentajām institūcijām, informē Jūrmalas pašvaldības policijā.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu