VIDEO Ukraiņu droni medī modernāko krievu tanku. Pāri no tā paliek lūžņu kaudze (11)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukraiņi ar dronu palīdzību Donenckas apgabalā atklāja krievu T-90M tanku, kas veiksmīgi tika likvidēts - uzspridzināts tā, kā pāri nepalika teju nekas.

Video publicējusi Ukrainas spēku 28. mehanizētā brigāde. Kadros redzams, kā ukraiņu izmantojuši "kamikadzes" dronu, savukārt pēc tam uz tanka uzmesta termobāriskā granāta.

Lai gan ukraiņiem ar pirmo triecienu neizdevās tanku pilnībā iznīcināt, to izdevās izdarīt pēc tam ar milzīgu sprādzienu.

Tanks tika iznīcināts Doneckas apgabala Kurdjumivkas pilsētas apkaimē.

Šos tankus dēvē arī par "Proryv", kas latviešu valodā nozīmē "Izlaušanās". Krievijas bruņotajiem spēkiem skaitās modernākā kaujas platforma. Tā ir galvenā kaujas tanka T-90 padziļināta modernizācija.

T-90M ir uzstādīts jaunāks tornis, kas atšķiras no standarta modeļa, kas uzstādīts T-90 tankam. Tāpat T-90M iebūvēts krietni jaudīgāks dzinējs. "Proryv" ir aprīkots ar daudzkanālu novērošanas sistēmu, kas ļauj izmantot ieročus jebkurā diennakts laikā. Turklāt tā galvenā priekšrocība ir datu apmaiņa ar citiem transportlīdzekļiem reāllaikā.

T-90M tanks ievērojami apsteidz savu T-90 priekšteci ar tā kaujas efektivitāti, vienlaikus saglabājot iepriekšējā modeļa priekšrocības.

Līgumu par šo tanku piegādi Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija un militārās tehnikas ražotājs "Uralvagonzavod Scientific and Production Corporation" noslēdza 2017. gada 24. augustā.

Iepriekš plaši izskanēja informācija, ka Ukrainas spēku vienība "Daiver" ar vadāmo prettanku raķeti "Stugna" pie Bahmutas iznīcināja "Proryv".

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu