VIDEO Ukraiņiem pie Bahmutas izdevies iznīcināt modernus un reti sastopamus okupantu kompleksus (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: armyinform.com.ua

Ukrainas aizstāvji turpina medīt okupantus, un šoreiz Bahmutas virzienā viņiem izdevies iznīcināt svarīgus un reti sastopamus elektroniskās karadarbības kompleksus.

Operācija veikta sadarbībā ar Ukrainas speciālo operācijas spēkiem. Video kadros redzams, ka ukraiņiem izdevies iznīcināt "Triada-2S" un "Leer-2" kompleksus.

Radioelektroniskās karadarbības komplekss "Triada-2S" jeb "Triada-2,3" ir viens no jaunākajiem un klasificētākajiem "Krievijas aizsardzības industrijas jauninājumiem".

Kā liecina informācija atklātajos avotos - darbs pie šī kompleksa sācies 2001. gadā Krievijas 46. Centrālajā pētniecības institūtā Maskavā. Pēc daudzu gadu labojumiem 2018. gadā tika parakstīts pirmais līgums par nenoteikta skaita šo kompleksu iegādi.

Jau 2019. gadā Krievijas militārpersonas ziņoja par jaunās sistēmas pirmo eksemplāru nonākšanu armijā. Tajā pašā laikā 2019. gadā šo kompleksu pirmo reizi pamanīja Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) novērotāji Luhanskas reģionā Južņas Lomuvatkas ciemata apkaimē.

Vēl viena noteikti patīkama trofeja bija Krievijas radiotehniskās izlūkošanas un elektroniskās karadarbības mobilais automatizētais komplekss "Leer-2", kura pamatā ir bruņotā automašīna "Tiger".

Viņa galvenais uzdevums ir pārbaudīt radiosakarus, novērst traucējumus un radioelektronisko ierīču, piemēram, mobilo sakaru sistēmu, izlūkošanu. Kopš 2017. gada kompleksu aktīvi izmanto Krievijas sauszemes un gaisa desantu spēki. Parasti tas atrodas netālu no frontes līnijas, lai palielinātu tā darbības efektivitāti.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu