Talibi Afganistānā publiski dedzina mūzikas instrumentus (8)

TVNET/LETA/AFP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Afganistānas talibu sarīkotā mūzikas instrumentu dedzināšana Herātā 29. jūlijā
Afganistānas talibu sarīkotā mūzikas instrumentu dedzināšana Herātā 29. jūlijā Foto: AFP / Scanpix

Afganistānas rietumos Herātā talibu tikumības ministrijas pārstāvji sestdien, 29. jūlijā publiski sadedzinājuši mūzikas instrumentus un aparatūru, ziņo talibu kontrolētā informācijas aģentūra "Bakhtar".

Talibi aizlieguši mūziku, jo tā "noved neceļos jauniešus un iznīcina sabiedrību", norādīja tā sauktās tikumības ministrijas Herātas provinces departamenta vadītājs Azizs al Rahmans al Muhadžirs.

Tika sadedzinātas bungas, harmonijs, ģitāra un vairāki citi stīgu instrumenti, kā arī pastiprinātāji un skandas. Lielākā daļa šo instrumentu un aparatūras tika konfiscēti Herātas kāzu svinību zālēs.

Talibi, kas 2021.gada augustā atguva kontroli pār Afganistānu, uzspieduši valstij savu stingro izpratni par islāma normām. Viņi aizlieguši meitenēm un sievietēm iegūt izglītību pēc skolu sestās klases pabeigšanas, kā arī izspieduši viņas no vēlētiem amatiem un citām svarīgām pozīcijām. Sievietes faktiski ir ieslodzītas mājās.

Jūlija sākumā talibi paziņoja, ka valstī mēneša laikā jāslēdz visi skaistumkopšanas saloni.

Tas nozīmē, ka darbs jāpārtrauc tūkstošiem sieviešu vadītu uzņēmumu, kas bieži vien bija vienīgais mājsaimniecību ienākumu avots un viena no retajām atlikušajām iespējām sievietēm socializēties ārpus mājām.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu