Prigožins paziņo par jaunu "vāgneriešu" vervēšanas pārtraukšanu un esošo sūtīšanu atvaļinājumā (8)

TVNET
Foto: AFP/SCANPIX

Algotņu grupējums “Vagner” pārtrauc jaunu kaujinieku vervēšanu, bet lielākā daļa esošo tiek sūtīta atvaļinājumā pēc “saspringta darba”, pavēstījis grupējuma dibinātājs un vadonis Jevgeņijs Prigožins.

“Kamēr mēs neizjūtam dzīvā spēka deficītu, jaunu vervēšanu mēs neplānojam veikt. (..) Lielākā daļa mūsu kaujinieku ir atvaļinājumā, jo pirms tam viņiem bija ilgs saspringta darba periods,” Pigožins norāda audioierakstā, ko publiskojis “Vagner” pietuvinātais “Telegram” kanāls “Grey Zone”.

Iepriekš par vervēšanas pārtraukšanu bija ziņojis arī ar grupējumu saistītais “Telegram” kanāls “Orkestr Vagnera”.

Prigožins savā paziņojumā norāda, ka pagaidām neesot noteikts datums, kad “Vagner” vervēšanas centri Krievijā varētu atsākt darbu.

Viņš arī uzsvēra, ka “Vagner” turpina aktīvu darbību Āfrikā un Baltkrievijā.

Prigožins arī norādīja, ka nedz viņš, nedz citi “Vagner” komandieri neesot likuši nekādus šķēršļus kaujiniekiem, kas vēlējušies pāriet uz citām Krievijas spēka struktūrām. Viņš piebilda, ka lielākā daļa grupējuma kaujinieku esot nolēmuši palikt “Vagner” sastāvā.

“Vagner” vervēšanas centri uz laiku pārtrauca darbu uzreiz pēc Prigožina dumpja, tomēr vēlāk tie atsāka darbību.

23. un 24. jūnijā aptuveni 36 stundas norisinājās “Vagner” vadoņa Jevgeņija Prigožina vadīts militārs dumpis, kura laikā “Vagner” kaujinieku kolonnas ieņēma Rostovu pie Donas un pēc tam sāka virzīties uz Maskavu.

Kad dumpinieki bija vien aptuveni 200 kilometru attālumā no galvaspilsētas, Prigožins negaidīti paziņoja par dumpja pārtraukšanu.

Kremlis paziņoja, ka situāciju noregulēt palīdzējis Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, un panākta vienošanās, ka Prigožins un “Vagner” algotņi, kas nevēlēsies parakstīt līgumus ar Aizsardzības ministriju, pārcelsies uz Baltkrieviju, un tiks izbeigta saistībā ar dumpi sāktā krimināllieta.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu