VIDEO Raidījums šķetina ieceri par ķiveru lietošanu nepilngadīgiem elektroskūteru un velosipēdu vadītājiem (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šonedēļ plašu ažiotāžu raisīja Satiksmes ministrijas iecere noteikt obligātu ķiveru lietošanu nepilngadīgiem elektroskūteru un velosipēdu vadītājiem. Aktualizējot tematu par ķiveru lietošanu bērniem un pieaugušajiem, raidījums "Zebra" šķetina jautājumus par satiksmes drošību un ķiveru nepieciešamību.

Kā raidījumam norādīja "Pilsēta cilvēkiem" pārstāve Gunita Piterāne, apvienība kategoriski iestājas pret obligātu ķiveru lietošanu velosipēdistiem.

"Uzskatām, ka vajadzētu stingri nodalīt sportistus no cilvēkiem, kuri vienkārši vēlas braukt pa pilsētu. Mēs uzskatām, ka obligāta ķiveru lietošana nav laba ideja, jo redzam arī pēc pētījumiem, ka Austrālijā pēc obligātas ķiveru ieviešanas velosipēdistu skaits samazinājās par 30%. Tas nav uzlabojies pat līdz šai dienai. Katrs cilvēks var vilkt to, ko viņš vēlas. Mēs esam pret šādu likumu, kas to uzspiestu," norādīja Piterāne.

Savukārt raidījums norādīja, ka iestājas par ķiveru lietošanu, taču likums tam neesot vajadzīgs.

"Mums taču nav vajadzīgs likums, ka, izejot no mājas, jāuzvelk bikses, mēs taču to saprotam. Tādēļ - drošības pēc uzliekam ķiveri vienmēr," sacīja raidījuma vadītājs Pauls Timrots.

Plašāk "Zebras" sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu