Drošībnieks pelēkzaļās biksēs un kreklā nesteidzīgi paceļ spīdīga melna automobiļa motora pārsegu. Viņa jostas somiņas un melnās vestes kabatas ir pārpildītas ar instrumentiem - spogulīšiem, mūķīzeriem, universālajiem skrūvgriežiem, nazi un visu pārējo, kas tikpat labi iederētos arī autozagļa arsenālā.

Pēc brītiņa rokās parādās neliels lukturītis, ar kuru viņš rūpīgi apskata katru svaigi nomazgātā automobiļa motora stūrīti. Tur, kur ieskatīties nav iespējams, profesionāļi izmanto pie īpaša teleskopiska stieņa piestiprinātu spogulīti.

Kad pēc vairākām minūtēm nekas aizdomīgs nav atrasts, viņš uzmanīgi aizver motora pārsegu un dod zīmi netālu esošam vīrietim uzvalkā - ar automobili drīkst iebraukt drošības zonā. Ar to noslēdzas vēl viena no simtiem automobiļu apskate, kas tiek rūpīgi gatavoti NATO samitam. Sprāgstvielas nav atrastas.

NATO samita laikā Lietuvas portālam "15min.lt" bija unikāla iespēja vērot un iemūžināt sarežģītā drošības mehānisma aizkulises.

Tāpēc aicinām lasītājus kopā ar mums doties piedzīvojumā, lai iepazītos ar izlūkošanas ekspertu, sprāgstvielu ekspertu, snaiperu, ķīmisko ieroču ekspertu, saindētas pārtikas ekspertu un daudzu citu neredzamo profesionāļu darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X