Foto "Tu piedzimi, kad es apmeklēju Kuldīgas slimnīcu." Savu pirmo novēlējumu Terēze saņem tieši no prezidenta Rinkēviča (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Savu pirmo novēlējumu Kuldīgas slimnīcā dzimusī Terēze saņem no prezidenta Rinkēviča
Savu pirmo novēlējumu Kuldīgas slimnīcā dzimusī Terēze saņem no prezidenta Rinkēviča Foto: Facebook/Kuldīgas slimnīca

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piektdien, 28. jūlijā, viesojās Kuldīgas novadā, apmeklējot arī Kuldīgas slimnīcu. Neilgi pēc tam, kad viņš bija apsveicis Kuldīgas slimnīcas šī gada 300. jaundzimušo - puisīti Raselu, Kuldīgas slimnīcā pasaulē nāca meitenīte Terēze. Kad par to tika paziņots Rinkēvičam, prezidents jutās ļoti iepriecināts un aizkustināts, vēsta ieraksts Kuldīgas slimnīcas profilā sociālajā platformā "Facebook".

Lai arī, ievērojot precīzo dienas plānu, viņam bija jādodas tālāk, Terēzi un viņas vecākus pēc brīža sasniedza apsveikums.

Tikko dzimusī Terēze pašu pirmo novēlējumu saņēma tieši no Latvijas Valsts prezidenta, informē Kuldīgas slimnīca.

TVNET jau vēstīja, ka Valsts prezidents, viesojoties Kuldīgas novadā, uzsvēra, ka Kuldīgas novads ir Kurzemes sirds. Rinkēvičs akcentēja, ka viņam bija iespēja tikties ar neatlaidīgajiem novada uzņēmējiem, kuri ar savu ikdienas darbu rāda piemēru citiem, ka Latvija spēj un var eksportēt preces un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību.

"Vienlaikus no Kuldīgas novada uzņēmējiem saņēmu nepastarpinātu viedokli par vājo uzņēmējdarbības kreditēšanas politiku no Latvijas komercbanku puses un profesionālās izglītības apguves stiprināšanas nepieciešamību Latvijas reģionos," pauda prezidents.

Tāpat viņš atzīmēja, ka saklausījis arī Kuldīgas slimnīcas vadības, ārstu un medmāsu bažas par medicīnisko pakalpojumu nepieejamību un kritisko medicīniskā personāla un atbalsta personāla trūkumu. Prezidents pauda cerību, ka pavisam drīz arī Kuldīgas vecpilsēta tiks iekļauta UNESCO pasaules kultūras mantojuma pieminekļu sarakstā.

Darba vizītes noslēgumā Valsts prezidents piedalījās biedrības "Kurzemes NVO centrs" rīkotajā "Demokrātijas festivāla" brīvdabas pasākumā un sniedza intervijas masu mediju pārstāvjiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu