Krievija "NATO draudu dēļ" stiprinās karaspēka grupējumu pie valsts rietumu robežas (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija apsverot iespēju stiprināt karaspēka grupējumu, kas izvietots pie valsts rietumu robežas. Tas esot nepieciešams, ņemot “pieaugošos draudus no NATO”, paziņojis Krievijas Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Krievijas valsts rietumos veido divus jaunus kara apgabalus – Maskavas un Ļeņingradas. Tiem būtu jābūt gataviem šā gada rudenī.

Pulcējot papildu karaspēku pie rietumu robežas, Maskava reaģēšot uz pieaugošajiem draudiem no NATO puses, pavēstīja Šoigu.

Šoigu izteica viedokli, ka draudi Krievijai rietumu un ziemeļrietumu virzienos "pieauguši vairākkārt".

Iemesls tam ir "Polijas militarizācija" un Somijas iestāšanās NATO, kā arī perspektīvā Zviedrijas pievienošanās aliansei.

Kā apgalvoja Šoigu, "riskus Krievijai" rada Polijas veiktās vērienīgās bruņojuma iegādes no ASV, Lielbritānijas un Dienvidkorejas.

Viņš norādīja, ka NATO valstīs pie Krievijas un Baltkrievijas robežām atrodoties 360 000 kareivju un tūkstošiem militārās tehnikas vienību.

Šoigu arī prognozēja, ka jaunākajā NATO dalībvalstī Somijā varētu tikt izvietots NATO trieciengrupējums.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Somija šā gada aprīlī iestājās NATO, kļūstot par 31. alianses dalībvalsti. Šī Somijas soļa rezultātā Krievijas un NATO robežas garums pieauga par 1340 kilometriem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu