Aglonā no 11. līdz 15. augustam būs gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aglonas bazilika sagatavota Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku dienai, ievērojot visus drošibas pasākumus, lai novērstu koronavīrusa Covid-19 izplatību.
Aglonas bazilika sagatavota Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku dienai, ievērojot visus drošibas pasākumus, lai novērstu koronavīrusa Covid-19 izplatību. Foto: Jānis Skruzis/LETA

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) no piektdienas līdz otrdienai noteikusi gaisa telpas izmantošanas ierobežojumus 1,6 kilometru rādiusā ap Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas baziliku, informēja CAA pārstāvji.

Īslaicīgi gaisa telpas ierobežojumi būs spēkā no 11.augusta līdz 15.augusta plkst.23.59. Ierobežojums noteikts lidojumiem augstumā līdz 152 metriem no zemes virsmas.

CAA norāda, ka Aglonas bazilikā notiekošajos Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos neiesaistītiem bezpilota gaisa kuģiem jeb droniem ir aizliegts izmantot gaisa telpu, ja nav saņemts saskaņojums lidojumam.

Lidojumus iespējams saskaņot ar Valsts policiju.

Par lidojumiem ar bezpilota gaisa kuģi gaisa telpas struktūras elementā bez atļaujas vai saskaņojuma vai sertificētu lidlauku tuvumā, neievērojot lidojuma attālumu no lidlauka vai pieļaujamo lidojuma augstumu, kā arī Latvijas gaisa telpā, neievērojot pieļaujamo lidojuma augstumu, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai no 150 līdz 1000 eiro, bet juridiskajai personai - no 500 līdz 2500 eiro.

Informācija par noteiktajiem gaisa telpas ierobežojumiem pieejama VAS "Latvijas gaisa satiksme" mājaslapā.

CAA atgādina, ka tālvadības pilotiem, pirms lidojuma veikšanas, jāpārliecinās vai konkrētajā vietā nav gaisa telpas izmantošanas ierobežojumu.

Jau ziņots, ka no piektdienas, 11.augusta, līdz otrdienai, 15.augustam, Aglonā norisināsies tradicionālie Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu