Bosnietis "Instagram" tiešraidē nošauj bijušo sievu

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Vīrietis Bosnijā piektdien nošāva savu bijušo sievu, tiešraidē straumējot šo slepkavību sociālajā tīklā "Instagram", pēc tam nogalināja vēl divus cilvēkus un tad izdarīja pašnāvību, pavēstīja policija un mediji.

Uzbrukums notika Gradačacas pilsētā Bosnijas ziemeļaustrumos, un tā gaitā arī tika ievainoti trīs cilvēki.

Slepkava izdarīja pašnāvību pēc tam, kad policisti viņu atrada un grasījās aizturēt, paziņoja policija Tuzlas pilsētā.

Bosnija vēl nav pilnībā atguvusies no deviņdesmito gadu asiņainā kara, un tur ir plaši izplatīta vardarbība pret sievietēm, tomēr straumētā slepkavība šokēja cilvēkus šajā valstī.

Prokurori paziņoja, ka pēc bijušās sievas nogalināšanas vīrietis ar pistoli devies Gradačacas ielās, kur nošāvis kādu vīrieti un viņa dēlu. Šāvējs arī ievainoja vienu policistu, citu vīrieti un sievieti dažādās vietās pilsētā.

Varas iestādes vēl neminēja iespējamos incidenta iemeslus. Amatpersonas un Bosnijas mediji pavēstīja, ka bijusī sieva agrāk bija ziņojusi par draudiem un vardarbību no sava partnera puses un ka šāvējam, kuru vietējie mediji identificēja kā 35 gadus vecu Gradačacas iedzīvotāju Nerminu Sulejmanoviču, iepriekš bijušas problēmas ar policiju.

Vīrietis piektdienas rītā ievietoja "Instagram" video, kurā paziņoja skatītājiem, ka viņi redzēs slepkavību tiešraidē. Pēc tam video bija redzams, kā viņš paņem pistoli un iešauj sievietei pierē, kamēr tuvumā ir dzirdamas bērna raudas. Šis video vēlāk tika izņemts no "Instagram".

Kamēr policija vajāja šo vīrieti, viņš straumēja "Instagram" vēl divus video, paziņojot, ka bēguļojot nošāvis vēl vismaz divus cilvēkus.

Amatpersonas paziņoja, ka šo slepkavību "Instagram" noskatījušies 12 000 cilvēku, un 126 cilvēki atzīmējuši šo video ar "patīk". "Tas ir milzu apkaunojums mūsu sabiedrībai," sacīja Bosnijas cilvēktiesību ministrs Sevids Hurtičs.

Mediji ziņoja, ka Sulejmanovičs bija kultūrists un fitnesa treneris, bet pagātnē vairākkārt bijis aizturēts par narkotiku kontrabandu un uzbrukumu policistam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu