Kims Čenuns uzdod palielināt raķešu ražošanu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, apmeklējot ieroču ražotnes, aicinājis krasi palielināt raķešu ražošanu, pirmdien vēsta Ziemeļkorejas mediji.

Tikmēr Dienvidkoreja un ASV gatavojās kopīgām militārajām mācībām "Ulchi Freedom Shield" (UFS), kas paredzētas no 21. līdz 31.augustam.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns pagājušajā nedēļā militārā sanāksmē aicināja pastiprināt gatavošanos iespējamam karam.

Kims piektdien un sestdien apmeklēja rūpnīcas, kas ražo taktiskās raķetes, raķešu šāviņus un bruņumašīnas, ziņoja Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA. Apmeklējot taktisko raķešu rūpnīcu, Kims pauda gandarījumu, jo rūpnīca ir "pilnveidojusi ražošanā radušos zinātniskos un tehnoloģiskos jautājumus" un turpinājusi ieroču modernizāciju.

"Viņš izvirzīja svarīgu mērķi krasi palielināt esošo raķešu ražošanas jaudu" un uzsvēra rūpnīcas lomu, lai paātrinātu gatavošanos karam, norādīja KCNA. Kims arī uzsvēra, ka nepieciešams palielināt šāviņu ražošanu, un personīgi izbrauca ar bruņumašīnu, ziņoja mediji.

Ziemeļkorejas armijai jābūt pārliecinošam militārajam spēkam un jābūt pilnībā gatavai jebkuram karam jebkurā brīdī, paziņoja Kims, piebilstot, ka viņiem "noteikti ir jāiznīcina ienaidnieks, ja tas uzsāks uzbrukumu", ziņoja KCNA.

Kims inspicējis rūpnīcas laikā, kad Dienvidkoreja un ASV gatavojas ikgadējām mācībām, ko Ziemeļkoreja, līdzīgi kā citas šādas mācības, uzskata par iebrukuma izmēģinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu