Putins apsveikumā aicina Ziemeļkorejas līderi uz ciešāku sadarbību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: 朝鮮通信社

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien apsveikumā Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam par godu valsts svētkiem aicinājis Maskavu un Phenjanu uz ciešāku sadarbību.

Krievija un Ziemeļkoreja - abas arvien lielākā izolācijā un apgrūtinātas ar sankcijām - ir satuvinājušās kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pagājušajā gadā.

"Esmu pārliecināts, ka mēs turpināsim attīstīt divpusējo sadarbību visās jomās mūsu tautu labā, lai stiprinātu stabilitāti un drošību Korejas pussalā un visā Ziemeļaustrumāzijas reģionā," teikts Kremļa izplatītajā paziņojumā.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu jūlijā apmeklēja Ziemeļkoreju. Krievijas Aizsardzības ministrija toreiz norādīja, ka ar Šoigu vizīti tiek stiprināta Krievijas un Ziemeļkorejas militārā sadarbība, un tā ir svarīgs solis divpusējās sadarbības attīstībā.

Reaģējot uz Šoigu vizīti, ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens paziņoja, ka, Savienoto Valstu skatījumā, Šoigu devies uz Ziemeļkoreju, lai nodrošinātu ieroču piegādes, kas paredzētas Krievijas spēkiem, kuri cīnās Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu