Rēzeknes dome aizņemsies 2,4 miljonus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rēzeknes pilsētas dome.
Rēzeknes pilsētas dome. Foto: Ieva Čīka/LETA

Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēdē nolemts ņemt aizdevumus ar kopējo summu 2,4 miljoni eiro finanšu krīzes pārvarēšanai.

Budžeta un finanšu vadībai plānots ņemt īstermiņa aizņēmumu uz trim gadiem 1,34 miljonus eiro ar viena gada atlikto pamatsummas maksājumu. Finanšu pārvaldes vadītāja Velta Vekšina sēdē pauda, ka aizņēmums pamatots ar budžeta izdevumu pieaugumu. Šo aizdevumu plānots izlietot atlīdzībām.

Savukārt četru prioritāro investīciju projektu īstenošanai pašvaldība ņems ilgtermiņa aizdevumus.

Rekreācijas centra pabeigšanai tiks ņemts 565 142 eiro aizņēmums uz 30 gadiem ar trīs gadu atlikto pamatsummas maksājumu.

Blaumaņa ielas pārbūvei saistībā ar izmaksu pieaugumu tiks ņemts 85 615 eiro aizdevums uz 20 gadiem ar divu gadu atlikto pamatsummas maksājumu.

Biznesa klastera un komercdarbības infrastruktūras izbūvei ņems 63 750 eiro aizņēmumu uz 20 gadiem ar divu gadu atlikto pamatsummas maksājumu.

Savukārt pirmsskolas izglītības iestādes "Rotaļa" pārbūvei ņems 327 612 eiro aizņēmumu uz 20 gadiem ar divu gadu atlikto pamatsummas maksājumu.

Kā iepriekš ziņots, aizdomās par iespējamu interešu konfliktu apturēta Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu izmaksa Rēzeknes bērnudārza Rotaļa" remontdarbiem. Vai šo naudu Rēzeknē saņems, esot atkarīgs no interešu konflikta izvērtējuma. SIA "Latgalija", kas veic darbus šai objektā, pieder Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča brālim Mihailam un sievai Olgai.

Sēdē piedalījās septiņi no 13 Rēzeknes pilsētas domes deputātiem, kuri visi balsoja par šiem lēmumiem.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Rēzeknes pašvaldības dome apstiprinājusi rīcības plānu Rēzeknes pašvaldības finanšu krīzes pārvarēšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu