Lielbritānijā aizturēti trīs iespējamie Krievijas spiegi (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Lielbritānijā lielas izmeklēšanas rezultātā aizturēti trīs cilvēki, kuriem izvirzītas apsūdzības par spiegošanu Krievijas labā, ziņo raidorganizācija BBC. Visi trīs ir Bulgārijas pilsoņi.

Aizturētie ir 45 gadus vecais Orlins Rusevs, 41 gadu vecais Bizers Džambazovs un 31 gadu vecā Katrīna Ivanova. Viņi aizturēti februārī un kopš tā laika atrodas apcietinājumā. 

Visiem trim bijuši viltoti personu apliecinoši dokumenti, kas it kā izdoti Lielbritānijā, Bulgārijā, Francijā, Itālijā, Spānijā, Horvātijā, Slovēnijā, Grieķijā un Čehijā. Viņi vairākus gadus dzīvojuši Lielbritānijā un strādājuši dažādos darbos. 

Raidorganizācija SKY ziņo par vēl diviem aizturētajiem saistībā ar spiegošanu, bet ne ar viltotu dokumentu glabāšanu.

Rusevs uz dzīvi Lielbritānijā pārcēlās 2009.gadā, sākumā strādājot finanšu pakalpojumu uzņēmumā, bet vēlāk nodibināja savu uzņēmumu, kam esot bijusi saistība ar komunikāciju un elektronisko signālu pārtveršanu. Viņš apgalvo, ka savulaik esot bijis padomnieks Bulgārijas Enerģētikas ministrijā.

Saskaņā ar kaimiņu stāstīto Džambazovu un Ivanovu esot saistījušas romantiskas attiecības. Tiešsaistē pieejamā informācija liecina, ka Džambazovs esot ambulances šoferis, savukārt Ivanova - laboratorijas asistente kādā privātā veselības nozares uzņēmumā. Viņi abi vadīja bulgāru imigrantiem paredzētu organizāciju, kas cita starpā palīdzot iepazīties ar "britu sabiedrības kultūru un normām".

Visu trīs apsūdzēto tiesāšana sāksies janvārī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu