Kuleba: Ukraina devusi garantijas neizmantot Rietumu ieročus Krievijas teritorijā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba intervijā ziņu aģentūrai AFP atklājis, ka Kijiva vairākām Rietumu valstīm sniegusi garantijas, ka Ukrainas armija neizmantos sabiedroto dotos ieročus Krievijas teritorijā.

"Ja mūsu partneri lūdz mums dot garantiju, ka šāds un tāds ierocis tiks izmantots tikai Ukrainas teritorijā, mēs dodam šo garantiju un to ievērojam. Jā, ir bijuši vairāki gadījumi, kad mēs devām šādus solījumus un tos pildījām," trešdien intervijā AFP atzina Kuleba.

Ukrainas ārlietu ministrs arī apgalvoja, ka Rietumi sabiedrotie nespiež Ukrainu paātrināt pretuzbrukumu nostiprinātajām Krievijas pozīcijām. "Mēs to nejūtam," sacīja Kuleba, atzīstot, ka publiskajā telpā skaļākas kļūst komentētāju un ekspertu balsis, kas apspriež Ukrainas panākumus frontēs valsts austrumos un dienvidos.

Kuleba arī pauda pārliecību, ka Ukrainas Bruņotie spēki atbrīvos visu Krievijas okupēto teritoriju neatkarīgi no tā, cik daudz laika tas prasīs. Viņš piebilda, ka tāda ir Ukrainas tautas vēlme.

"Mūsu mērķis ir uzvara, uzvara mūsu teritoriju atbrīvošanas veidā 1991.gada (Ukrainas) robežās. Un mums ir vienalga, cik ilgu laiku tas prasīs," paziņoja Kuleba.

"Kamēr vien Ukrainas tauta atbalsta šo mērķi, tikmēr Ukrainas valdība virzīsies uz priekšu roku rokā ar savu tautu," solīja Kuleba.

Vienlaikus ministrs atzina, ka Ukrainai būs nepieciešama Rietumu ieroču un munīcijas piegāde, līdz tās armija būs izspiedusi krievu iebrucējus no visas okupētās Ukrainas teritorijas.

"Patiesība ir tāda, ka, kamēr mēs neesam uzvarējuši, mums vajag vairāk [ieroču], mums ir jāvirzās uz priekšu, jo karš ir realitāte, un šajā realitātē mums ir jāuzvar. Cita ceļa nav," sacīja Kuleba.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu