Viļņas Universitāte atlaidusi krievu profesoru, kurš noliedza Baltijas okupāciju (4)

TVNET/LRT.LT
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: 15min.lt

Viļņas Universitāte lauzusi līgumu ar Andreju Desņicki - profesoru no Krievijas, kurš savos darbos noliedzis Baltijas valstu okupācijas faktu, vēsta Lietuvas raidorganizācija LRT. 

"Darba līgums ar Andreju Desņicki tiks lauzts augustā," solīja Viļņas Universitātes Filoloģijas fakultātes dekāns Mindaugs Kvjetkausks.

Desņickis kopš pagājušā gada rudens Viļņas Universitātē strādā kā pētnieks un lektors. Kamēr Desņickis vēl dzīvoja Maskavā, viņš vairākās publikācijās noliedza, ka Padomju Savienība okupēja Baltijas valstis. 

Viņš apgalvoja, ka Josifs Staļins esot tikai uzstājis uz visu trīs Baltijas valstu pievienošanos Padomju Savienībai. Baltijas valstis neesot izrādījušas pretestību padomju karaspēkam. Desņickis arī apgalvojis, ka "Krievijas armijas pakļautībā formāli pastāvēja lielāka brīvība", jo Lietuvā starpkaru periodā esot valdījusi diktatūra. 

Desņickis tika pieņemts darbā Viļņas Universitātē, jo esot atbildis visiem augstskolas izvirzītajiem kritērijiem. Pētījumus, ko viņš izstrādāja Lietuvā, finansēja starptautisks fonds, taču universitāte tā nosaukumu neatklāj. 

Desņickis atteicās sniegt komentārus raidorganizācijai LRT.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu